reklam
reklam

'DAEŞ'i yok edeceğiz ve tüm Suriye'yi özgürleştireceğiz'

Eklenme Tarihi: 8 Eylül 2016, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 134489

ÇOBANBEY

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor. Bir taraftan yeni saldırılar için hazırlanan Özgür Suriye Ordusu(ÖSO), diğer taraftan da DAEŞ'ten kurtarılan köylerde güvenliği sağlamak için birçok noktada nöbet tutuyor.

Terör örgütü DAEŞ'e sınır, Çobanbey'e bağlı bir köyde birlikleri hazır bekleten ÖSO'ya bağlı Sultan Murad Tugayı'nın saha komutanlarından Abdulmecit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin desteğiyle başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarılı şekilde yürüdüğünü söyledi.

"PKK/PYD'yi burada bir devlet yapacaklardı"

Şu ana kadar 92 kilometreyi özgürleştirdiklerini kaydeden Abdulmecit, "Azez - Cerablus hattını açtık. Buradaki köyleri birleştirdik. Tabii şehitlerimiz, yaralılarımız da var. Allah bize fetih nasip etti. 92 kilometreyi özgürleştirdik. Burada önemli bir oyun bozuldu çünkü PKK/PYD'yi burada bir devlet yapacaklardı. Bu operasyonla planları bozuldu. Cerablus'u biz almasaydık, PKK alacak ve Afrin'e kadar ulaşacaktı." şeklinde konuştu.

Abdulmecit, karşılarındaki köylerin halen DAEŞ'in elinde olduğunu, o köyleri de özgürleştirmek için operasyonların devam edeceğini anlattı.

"Allah'ın izniyle bizim insanlarımız, gençlerimiz hepsi köylerine dönecek." diyen ÖSO komutanı, şöyle devam etti:

"Allah'ın izniyle DAEŞ'in hepsini yok edeceğiz ve tüm Suriye'yi özgürleştireceğiz. Önce El Bab'a, sonra Münbiç'e ilerleyeceğiz. Bu yerleri de aldıktan sonra planı tamamen bozacağız. Burada PKK devleti olamaz. Türkiye de bizim yanımızda duruyor, çok minnettarız. PKK/PYD'ye mesaj göndermek istiyorum. Ne zaman istiyorsanız gelin, biz buradayız. Bekliyoruz sizi. Burada bizim kanımız, toprağımız var. Burayı bırakamayız. Burası bizim vatanımız, başka gidecek yerimiz yok. Herkes kendi memleketini sever. Tüm bölgeleri birleştireceğiz inşallah."

"DAEŞ'i vurmuyorlar"

Abdulmecit, ABD ve Rusya'nın her defasında "DAEŞ'i vuruyoruz" dediklerini ancak sahada hiçbir şey yapmadıklarını öne sürerek, "ABD, Rusya, Fransa hiçbir şey yapmıyor. Sadece lafta varlar. Madem samimiler, neden Kobani'ye (Ayn el Arap) verdikleri desteği bize vermediler? Orada iki günde 72 köyü aldılar. Biz 2,5 yıldır savaşıyoruz, daha 100 kilometre alamadık. Nerede kaldı samimiyet? Nasıl oluyor bu iş? Hepsi yalan." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam