reklam
reklam

Fenerbahçe tribünleri kitap oldu!

Eklenme Tarihi: 17 Kasım 2020, Salı - 10:20   Okunma Sayısı: 275517
Fenerbahçe’nin tribün efsanesi Pepe Metin “Tribünde 45. Yıl isimli kitabının ilk imza gününü Maltepe’de düzenledi

8 yaşından bu yana Fenerbahçe'ye gönül veren ve taraftarın sevdiği amigolar arasında yer alan Pepe Metin'in kitabında, sarı lacivertli renklere verdiği gönül, takımına ömrünü adayıp yıllarını yollarda geçirmesiyle ilgili pek çok ve birbirinden güzel hikaye yer alıyor.

 

 

 

 

Fenerbahçe Maltepe Şubesi’nin organize ettiği Fenerbahçe’nin tribün efsanelerinden Pepe Metin’in 45 yıl boyunca Fenerbahçe tribünlerinde yaşadığı ilginç olayları yazdığı Tribünde 45. Yıl isimli kitabının tanıtımı ve imza günü Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Fenerbahçe Maltepe Şubesi Başkanı ve MASK Başkanı Behram Kaçar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Pepe Metin’in imza gününe Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Nezihi Tosuncuk ve Fenerbahçe Spor Kulübü İdari Menajeri Volkan Ballı da katıldı.

Kitap Tanıtımı ve imza gününe katılıp Pepe Metin’e destek verenler arasında şu isimler yer aldı;

Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Salih Kara, Yahya Han ve Savaş Eroğlu, Maltepe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Sağbili, Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel, Kartal Kuaförler Odası Başkanı Adem Etirli, Maltepe Belediye Meclis üyesi Erdoğan Kocaoğlu, Maltepe Giresunlular Derneği Başkanı Erdi Akşen, Fenerbahçeli Avukatlar Platformu Yöneticisi Barbaros Bursalıoğlu, Cevizli Kültürspor Kulübü Başkanı Ahmet Gümüş, Piyalepaşaspor Kulübü Başkanı Tamer Bal, Girnespor Başkanı Uğur Canayakın, Maltepespor eski yöneticilerinden Hasan Zengin, Dünya Ticaret Merkezleri Birliği Başkanı Mirze Şimşek, Selçuk Tatlıtürk, Haşim Taş ve Ahmet Göktaş.

Organizasyonda, Levent Şaş, Adem Pala ve Tunay Pembegül’ün de büyük emeği geçti.

İmza gününde çok duygulanan Pepe Metin, “Benim için duygu yüklü bir gün Maltepe Şube Başkanımıza ve üyelerine benim yanımda oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

İdari Menajer ve aynı zamanda Pepe Metin’in tribün arkadaşı Volkan Ballı duygularını şöyle ifade etti, “Benim için Pepe Metin’in farklı bir yeri var. Çocukluğumdan bu yana birlikte olduğum bir arkadaşım. Fenerbahçe’de göreve başlamadan once tribünlerde yerimizi birlikte alıyorduk. Fenerbahçe’de görev yapan bir taraftar olarak bunu söyledim. Böyle bir günde onu burada yalnız bırakamazdım. Onun için buradayız. Taraftarlarımızdan bölyle bir tribün efsanemizin emek vererek yazdığı bu kitabı almalarını ve ona dedestek vermelerini rica ediyorum. O kadar çok ortak anılarımız varki kitaba değil kitaplara sığmaz.

Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Salih Kara imza günüyle ilgili şunları söyledi; “Çamur sahalardan çim sahalara bir ömür acı tatlı hatıralara tanıklık eden ve sporun kardeşlik ve sevgi olduğunu en iyi yaşayanlardan Pepe Metin’in kalemine ve yüreğine sağlık. Maltepe’yi unutma Pepe Metin.”

1989-93 yıllarında da Fenerbahçe Spor Kulübü PAF takımında futbol oynayan Maltepe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Sağbili, imza gününde şunları söyledi;

“Pepe Metin Fenerbahçe tribünlerinin, efsane ismidir, büyük emekler vermiştir, takımını hiçbir deplasmanda yalnız bırakmamış, yaşamını Fenerbahçe sevgisi üstüne kurmuş ve diğer kulüplerin taraftar liderlerincede örnek alınmış bir kişiliktir.

Fenerbahçe Maltepe Şubesi Başkanı ve MASK Başkanı Behram Kaçar da duygularını şöyle ifade etti;

“Fenerbahçe Maltepe şubesi olarak tribün efsanemiz PEPE Metin kardeşimizi kulüp idare menejerimiz sayın Volkan ballı Efsane futbolcumuz sayın Nezihi Tosuncuk beyi ve Fenerbahçeli taraftarları ağırlamaktan onur duyuyoruz.Emek verilmiş bu kitabın ilk imza günü ve tanıtımını Maltepe yapmaktan onur duyuyoruz.Fenerbahçe’miz sadece futbol kulübü değildirDünyanın en büyük sivil toplum örgütüdür..Kurtuluş savaşında yapmış olduğu mücadele ile cumhuriyetimizin kuruluşuna büyük katkıları olmuş 3 Temmuz ile direnişi ile Bir dönem kendini Tanrı sanan FETÖ terör örgütüne en büyük darbeyi vurmuştur.15 Temmuz’da hain darbe girişimine direnme ruhu yaratarak ülkemizi korumuştur.Fenerbahçe’miz Cumhuriyetimizin en önemli temel taşlarından biridir.”

 

Fenerbahçe'ye gönül veren bir taraftar deyince akla gelen isimlerden biri de Pepe Metin'dir. 8 yaşından bu yana Fenerbahçe'ye gönül veren ve taraftarın sevdiği amigolar arasında yer alan Pepe Metin'in kitabında, sarı lacivertli renklere verdiği gönül, takımına ömrünü adayıp yıllarını yollarda geçirmesiyle ilgili pek çok güzel hikaye yer alıyor.

Bu kitap sıra dışı bir hayat öyküsü. Pepe Metin’in gerçek adı olan Mehdi Özmen pek çok insan için bir şey ifade etmez. Ama eğer 1980’lerden sonra futbolla ilgilenmişseniz, özellikle Fenerbahçe taraftarı iseniz Pepe Metin ismi size fazlasıyla tanıdık gelecektir. Pepe Metin 8 yaşında Fenerbahçe ile tanışıp, sarı lacivert renklere gönül vermiş, takımına ömrünü adayıp, kendi ile birlikte o yıllarda Fenerbahçeli olsun olmasın, hemen her tribüncü için önemli bir isim hâline gelmiştir.

12 Eylül’ün karanlığında, geniş kalabalıkların sokağa çıkma yasaklarıyla ve sıkıyönetimle susturulmaya çalışıldığı bir ortamda, futbolun ve taraftar olmanın aynı zamanda büyük ve görkemli bir topluluğa ait olma hissinin tatmini için tek yol kaldığı bir dönemde başlamış Pepe Metin’in tribün hikâyesi.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam