reklam
reklam

Dünyayı sarsan Aylan bebeğin ölümünün 1. yılı

Eklenme Tarihi: 2 Eylül 2016, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 141354

MUĞLA

Bodrum ilçesinde, bulunduğu teknenin batması sonucu cansız bedeni Bodrum kıyılarına vuran Suriye uyruklu Aylan Kurdi bebeğin ölümünün ardından bir yıl geçti.

Geçen yıl 2 Eylül'de, içinde 14 kişinin bulunduğu fiber teknenin batması sonucu Suriyeli Aylan bebeğin de içinde olduğu 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda, minik Aylan'ın cansız bedeni Akyarlar Mahallesi'ndeki Fenerburnu sahiline vurmuştu.

Kıyıya vuran cansız bedeniyle dünyayı derinden sarsan Aylan bebeğin ölümünün ardından bir yıl geçti. Sabah saatlerinde Kurdi'nin ölü bulunduğu sahilde yürüyüş yapan bazı vatandaşlar, minik Aylan'a Allah'tan rahmet diledi.

O gün yaşanan olaya tanık olanlardan İsmet Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, her sabah olduğu gibi o gün de sahilde yürüyüş yaptığını ve o sırada sahilde yoğun bir kalabalık gördüğünü söyledi.

"Aylan bebek, hala gözlerimin önünde duruyor"

Yaşananları yol üzerinde bekleyen kişilere sorarak öğrendiğini ifade eden Akar, "Bu yol üzerinde iki kişi sahile bakıyordu. Ben 'Hayırdır ne oluyor burada?' diye sordum. Daha sonra iki çocuğun öldüğünü gördüm. Taşın orada bir jandarma ekibi vardı az ileride de yoğun bir kalabalık. Biraz buruna doğru yürüdükten sonra bebeğin cesedini denizden çıkardılar ve jandarmanın kucağında cenaze arabasına konuldu." dedi.

Olaydan çok etkilendiğini belirten Akar, "Çocuğun cansız bedenini gördükten sonra tüylerim diken diken oldu. Sonra bu çocuğu hep televizyonlarda gördüm. O çocuk hala gözümün önünde duruyor. Ufacık bir çocuktu." diye konuştu.

Bodrum'da, 2 Eylül 2015'te Yunanistan'a geçmek isterken bindikleri lastik botun batması sonucu Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin yanı sıra ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirmişti. Aylan bebeğin sahile vuran cansız bedeninin görüntüleri, Suriye'deki savaşın korkunç yüzünü bir kez daha ortaya koymuş, uluslararası toplumun da tepkisini çekmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam