reklam
reklam

U17B 2.hafta

ÖZEL HABER

MHP Kartal İlçe Örgütü Basınla Buluştu

Eklenme Tarihi: 24 Ekim 2020, Cumartesi - 12:37   Okunma Sayısı: 164937
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kartal İlçe örgütü Kartal basınıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi

 

Kartal’ın seçkin mekanlarından Saklı Köşk Cafe’de düzenlenen toplantıya, MHP Kartal İlçe Başkanı Metin Özüpek ve MHP Kartal ilçe yönetiminin yanı sıra MHP’nin Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Ergin Gödekdağ ve Yaşar Cevdet Kahraman katıldı.

MHP Kartal İlçe Başkanı Metin Özüpek basın mensuplarının sorularını cevapladı

İlçe Başkanı Özüpek konuşmasında kongre sürecinden başlayarak yerel, bölgesel konularla veraber Hatay’daki yangın ve Azerbaycan’a yapılan saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özüpek daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. MHP Kartal İlçe Başkanı Metin Özüpek , Kartal Belediye Meclisinin MHP ‘li üyelerinin komisyonlardaki durumu hakkındaki yönetilen soru için ; “Belediye seçimlerinden sonra, bu komisyonlar belirlendiğinde komisyonlarda olmamız için Ak Parti listesinden girdik ve AK Parti listesinden meclise girdiğimiz için o süreçte komisyona girme hakkımızda vardı. Girdikten sonra MHP adına ayrılarak grubumuzu oluşturduk. Onun için MHP’nin grubundan da komisyonlara yere alabilmesi için Belediye Kanunu ve tüzük gereği, en az 4 kişi olması gerekiyor, komisyonda yer alabilmesi için. Tüzük ve Belediye Kanunu bunu gerektiriyor. Doğal olarak AK Parti’nin listesinden komisyonlara üye verebilmemiz için arkadaşlarımızın MHP’den istifa edip AK Parti’ye geçmesi gerekir ki bu da olmayacak olan bir şey. AK Parti bizi yazdı yazmadı, biz görüştük olmadı gibi bir durum değil. Olması gereken bu. Komisyonlar oluşurken, biz daha istifa etmemiştik mecliste. Komisyonlardan sonra istifa ettik. Komisyonlarla birlikte iki arkadaşımız da komisyonlarda yer aldı . Geçenlerde duydum bir siyasi parti başkanı, her halde siyasetten anlamadığı için, belediyecilikten anlamadığı için o tarz bir kaç cümle kurmuş ama, çok da önemli değil.” dedi .

“Bir yeri eleştirirken doğru noktalardan doğru şeyler üzerinden gitmek lazım. Gökhan Bey kazandı; lakin peşine bir pandemi süreciyle karşılaşan bir Belediye Başkanı. Doğal olarak pandemiyle verilen bir mücadele varken, durup dururken rastgele belediyeyi eleştirmek veya yapmadınız demek gibi bir şeyimiz yok.”

Gazetecilerin “Belediye’nin 500 günü geride bıraktı, 500 günde gelinen süreci nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna Özüpek şu yanıtı verdi;

“500 günü değerlendirmesi gereken Belediye’nin kendisidir. Biz muhalefetiz çünkü. Ne yaptıkları ile ilgili görsel ve yazılı şeyi sunmadıkları için. Bir yeri eleştirirken doğru noktalardan doğru şeyler üzerinden gitmek lazım. Evet, secimi Gökhan Bey kazandı; lakin peşine bir pandemi süreciyle karşılaşan bir Belediye Başkanı. Doğal olarak pandemiyle verilen bir mücadele varken, durup dururken rastgele belediyeyi eleştirmek veya yapmadınız demek gibi bir şeyimiz yok. Olumsuz şeyler var mı var. Bunların hepsi dosya dosya bizde var. Ama pandemi sürecini de göz önünde bulundurmakta fayda var diye düşünüyorum.”

Belediye kazanılırken, yaptıkları ve gerçekleşen bazı vaatler olduğunu, ancak uygulamaya geçilmemiş bir çok vaadin de olduğunu kaydeden Özüpek, “Büyükşehir Millet İttifakına geçmeseydi belki Kartal’da görsel olarak bir şey çalışıldığına dair de bir şey göremeyecektik diye de kaygılarımız var. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarının dışında “Kartal Belediyesi ne yapıyor ? diye baktığımızda, 10 gün sonra neler yaptıklarıyla ilgili görsel bir sunum yaptıktan sonra net şeyler söyleyebileceğimi düşünüyorum” dedi.

“ Yarın İstanbul’da seçim olsa yüzde 60 ortalamada Cumhur ittifakının kazanacağını düşünüyorum. İstanbullu beklediğini alamadı. ‘Her şey çok güzel olacak’ rüzgârı artık yok.”

“Bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre, yarın seçim olsa kime oy verirsiniz sorusuna yüzde 40.2 Ak Parti, 20.7 CHP, 8.9 ise MHP’ye oy veririm dediğini, geçmiş dönem kıyaslandığında bu fotoğraf iyi midir ya da bu fotoğrafı nasıl buldunuz” seklindeki sorusuna Metin Özüpek şu yanıtı verdi ; “ Yarın İstanbul’da seçim olsa yüzde 60 ortalamada Cumhur ittifakının kazanacağını düşünüyorum. İstanbullu beklediğini alamadı. Her gün İBB önünde bir eylem mi olur. Herkese bir şey söylendi vaat verildi, bu insanlar oy verdi. Ama her şey çok güzel olacak rüzgârı artık yok. Hatta Ekrem Bey’in o vizyonsal çıkışını kendi partililerinin içinde bile eleştiren vardır diye düşünüyorum”

“ Gökhan Bey Belediye Başkanı olmadan önce beşeri ilişkilerimiz çok iyi idi, abi kardeş ilişkimiz vardı hal hatır sorardık. Lakin Belediye Başkanı olduktan sonra biz usulen MHP olarak bir hayırlı olsun demek için randevu talebinde bulunduk. 15 gün dönüş olmayınca biz ilçe sekretaryamıza, Kartal Belediyesi’ni aratıp MHP adına bu an itibariyle bir talebimiz yoktur, bize de geri dönüş yapılmasın dedik.”

Gazetecilerin “Siz İlçe Başkanısınız, ilk seçildiğinizde bazı eleştirileriniz de oldu. Eleştirilerinizin ardından da arada bir sessizlik görüldü. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile hiç görüştünüz mü, MHP’nin tabanının size gelen taleplerini şikâyetlerini ve isteklerini illettiniz mi, bu güne kadar kurumsal bir ilişki kurdunuz mu?” sorularına Özüpek’in verdiği cevapsa dikkat çekiciydi;

“ Gökhan Bey Belediye Başkanı olmadan önce beşeri ilişkilerimiz çok iyi idi, abi kardeş ilişkimiz vardı hal hatır sorardık. Lakin Belediye Başkanı olduktan sonra biz usulen MHP olarak bir hayırlı olsun demek için randevu talebinde bulunduk. 15 gün dönüş olmayınca biz ilçe sekretaryamıza, Kartal Belediyesi’ni aratıp MHP adına bu an itibariyle bir talebimiz yoktur, bize de geri dönüş yapılmasın dedik.

Yani bir derneği, bir sendikayı veya bir vatandaşın randevu taleplerini birkaç gün sonra Belediye Başkanı’nın odasında gördüğümüz için, MHP Kartal’da 25 bin oy almış bir siyasi hareket. 25 bin oy almış bir siyasi hareketin başkanına ve teşkilatına 15 gün dönmezseniz, bu siyasi ahlakta biraz yanlış algılanır. Biz de doğal olarak artık bizim bir talebimiz yoktur, kendisi de bizi aramasın dediğimizde, özel kalemler vs aramaya başladı. Kurdukları cümlelerde sıkıntılıydı ‘yanlışlık olmuş sehven gözden kaçmış. MHP sehven gözden kaçacak bir siyasi hareket değildir, 25 bin oy alabilir ama özgül ağırlığını bu millette Kartal’da iyi bilir”

“Kartal’da en önemli sorun diyalog kopukluğu. Kartal’da herkes bir birini tanıyor seviyor gibi gözüküyor ama her kes el bombası gibi her an patladı patlayacak gibi yaşıyor, bu bizi de rahatsız ediyor. Kartal’a çözüm üretmek için önce ortak hareket etmek lazım, ortak düşünceler ortak kararlar almamız lazım.”

 

Bir gazetecinin “Kartal’da sizce en önemli sorun nedir, çözümü nedir?” sorusuna Özüpek “Kartal’ın en önemli sorunu diyalog kopukluğu. Kartal’da herkes bir birini tanıyor seviyor gibi gözüküyor ama her kes el bombası gibi her an patladı patlayacak gibi yaşıyor, bu bizi de rahatsız ediyor. Kartal’a çözüm üretmek için önce ortak hareket etmek lazım, ortak düşünceler ortak kararlar almamız lazım. CHP ben yaparım diye sormuyor, biz hayır öyle olmayacak böyle olacak diye sormuyoruz, bu en büyük hatadır diye düşünüyorum. Olan Kartal’a oluyor.” diyerek cevapladı

MHP İlçe Başkanı Özüpek’ten Kaymakamlığın yaptığı pandemi denetimlerine eleştiri “

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Kaymakamlığın yaptığı pandemi denetimleriyle ilgili de eleştiride bulunan Özüpek, denetimlerde Kaymakam, Belediye Başkanı, İlçe Sağlık Müdürlüğü vs olması gerektiğini, bu listede siyasi parti ilçe başkanlarının isimlerinin bulunmadığını belirterek “Bakıyoruz CHP’nin İlçe Başkanı parti yöneticileri orada, ne zaman o denetleme mekanizmasına gelmişlerde o düzende geziyorlar. Bizi rahatsız eden şey o. Veya onlar çağrılıyor biz mi çağrılmıyoruz, ama her resimde görüyoruz arkadaşları. Bize de ilginç geliyor, komik geliyor. Demek ki CHP devletin denetleme mekanizmasına geçmiş haberimiz yok.” diye konuştu.

Secimler 2023 yılında yapılacak, İYİ Parti’den MHP’ye geri dönüş var

Gazetecilerin İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı’nın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamaları da değerlendiren Özüpek, “Millet ittifakının ortağının eleştirileri tamamen ticaridir. Biz ihaleye girmedik, ama gireceğiz deniliyor”dedi. MHP’nin Kartal’da 25 bin oy aldığını ifade eden Özüpek, İYİ Parti’nin de 26.500 oy aldığını söyleyerek, kendilerinden 7 bin oyun bu partiye kaydığını ancak geri kalan oyu ise kimlerden aldığını bilmediklerini kaydetti. Kendilerinden istifa ederek İYİ Partiye gidenlerin tekrar yuvaya dönüş yaptıklarının altını da çizen Özüpek, erken genel seçimler ile ilgili olarak ise 2023 yılında yapılacağını kaydetti

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ORÇUN YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam