reklam
reklam

Metin Tokat: 'Tespit ettiğimiz eksiklikler var'

Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2015, Salı - 14:00   Okunma Sayısı: 141194

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Oybirliği ile FIFA Kokatlı Hakem Bülent Yıldırım divan başkanlığına seçildiği genel kurulda, mali ve idari faaliyet ile denetleme raporları ibra edildi. Tek listeyle seçime gidilen genel kurulda, 197 üye hazır bulundu. 190 oyun kullanıldığı genel kurulda, 1 oy geçersiz sayıldı. Yapılan sayımın ardından 188 oy alan Özgüç Türkalp, ikinci kez başkanlık görevine getirildi. Genel kurulda, 2015-2017 yılları dönemi tahmini bütçesi 506 bin TL olarak oy birliğiyle kabul edildi.

Genel kurula TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanvekili Metin Tokat, Amatör Disiplin Kurulu Başkanı Tacar Çağlar, eski MHK üyeleri Seyfi Gözaydın, Zihni Aksoy, eski MHK Genel Sekreteri Ali Kunak, eski hakemlerden Serdar Çakman, Ankara bölgesi üst klasman hakemleri Bülent Yıldırım, Özgüç Türkalp, Mustafa İlker Coşkun, Ali Palabıyık, Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Tokat, üst klasman yardım hakemleri, gözlemciler, mentörler ve eğitimciler katıldı.

TOKAT: "NEŞTERİ VURACAĞIZ"

MHK Başkanvekili Metin Tokat, TFFHGD’nin Türkiye’nin 79 ilinde şubesi olan sosyal bir örgüt olduğunu belirtti. Hakemlerin birliği, beraberliği ve sosyal haklarını bir yere getirmek açısından derneklerin önemine dikkat çeken Tokat, "Ankara’daki tablo beni çok mutlu etti. Hakemlerin birlik ve beraberlik içinde hiçbir sıkıntı olmadan, kardeşçe, espriler yaparak bu şekilde bir genel kurul yapması örnek teşkil edecektir. Umut ediyorum ki diğer şubelerin seçimleri ve genel merkez seçimi aynı şekilde tamamlanır" dedi.

"YETENEKLİ VE BAŞARILI HAKEMLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ"

Ankara’dan çıkan FIFA Kokartlı hakemlerin sayısının son dönemde azalmasını da değerlendiren Tokat, "Bulunduğum konum itibarıyla Ankara için özel bir çalışmadan söz etmem yanlış olur. Çünkü biz Türkiye’deki bütün hakemlerin yöneticisi konumundayız. Tabii ki MHK 3. bölge sorumlusuyum. Yetenekli ve başarılı hakemlerimizin önünü açacağız" dedi.

"ANTALYA’DAKİ SEMİNER ÇOK ÖNEMLİ"

Tokat, göreve gelen yeni MHK’nin önceki dönemlerde yaşanan eksiklikleri deneyimli kadro ile gidermek için çaba sarf edeceğini belirtti. Metin Tokat, "Başkanımız Yusuf Namoğlu ve MHK üyeleri olarak tespit ettiğimiz eksiklikler var, o eksiklikleri gidereceğiz. O yüzden devre arasında Antalya’da yapılacak seminer çok önemli. Semineri en iyi şekilde geçirerek, çok zorlu geçecek ligin ikinci yarısına hakemlerimizi en iyi şekilde hazırlayacağız" şeklinde konuştu.

"HATALARIN OLMAMASI İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"

Son dönemde Türk futbolunun tartışılan en önemli konularından olan hakem hatalarına ilişkin bir değerlendirme yapan Tokat, "Tabii ki hakem hataları oluyor, olmuyor demiyoruz. Zaten hataların olmaması için bir çalışma yapacağız. Bundan öncesi için bir şey demem yanlış olur, bundan sonrası için bir çalışma yapacağız. Bizler göreve geldik. Eksiklikleri ve yapılanları biliyoruz, neşteri vurarak, en iyi şekilde tedavisini yaparak, hakemlerimizi hazırlayacağız" dedi.

TÜRKALP: "TESİS YETERLİLİĞİNİ SAĞLAMAMIZ LAZIM"

TFFHGD Ankara Şubesi Başkanlığına ikinci kez başkan seçilen Özgüç Türkalp, "Bu bir bayrak meselesiydi, camiamız devam etmemizi istedi. Biz de bundan sonrası için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.

Ankara’ya yapılacak yeni stat konusunun netleşmemesi konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirten Türkalp, şunları söyledi:

"Stadın akıbetinin netleşmemesi belli bir noktadan sonra bizi de aşıyor. Biz Ankara’nın taban birlikleri ve üst düzeyde görev yapan hakemleri olarak bu konunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Yani Ankara’ya artık bu stat yakışmıyor. Yer olarak mevcut konumumu olur yoksa başka bir yer mi olur, belirlenmesi lazım. Umarım bu çözülür, Türk futbolu da bir noktadan bir yere gelir. Çünkü tesis bunun bir numaralı başlangıcı. Yeri geliyor amatör hakemlerimiz soyunacak, giyinecek yer bulamıyor. Bu insanlar da bu camiaya hizmet vermek üzere aşağıdan yetişiyor. Belki çoğu insanın gözünden kaçıyor ama hakemlik amatörden başlıyor. Bu insanlara tesis yeterliliğini sağlamamız lazım. Antrenman yapacak yerle tesisin yeri bizim için çok büyük bir avantaj yoksa apartman dairesinde de dernekçilik yapılır. Hakemlerimize maç seyretme imkanı sağlamamız lazım. Dolayısıyla devlet büyüklerimiz Ankara’ya stat meselesini çözerlerse hem hakemlerimize hem de Türk futboluna büyük katkısı olacak"

YILDIRIM: "ÇOK DAHA İYİYE GİDECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Üst klasman hakemlerinden Bülent Yıldırım ise, TFFHGD’nin 11. Olağan Genel Kurulu’nda Divan Kurulu Başkanlığı’na seçilmesini değerlendirdi. Yıldırım, "Hayatımda ilk kez divan başkanlığı yapıyorum" dedi. "Biz çok büyük bir camiayız" diye konuşan Yıldırım, TFFHGD Genel Merkezi’nin kayıtlı 12 bin 500 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olduğunu belirtti.

Türk hakemlerinin durumunu değerlendiren da deneyimli hakem, "Çok daha iyiye gideceğini düşünüyorum. Umutsuz bir şey olmaz. Biz çalışmaya, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz ve daha iyi yapmak için elimizden ne geliyorsa sonuna kadar zorlayacağız. Genç hakemlerin kapasite olarak birbirlerine yakınlar. Aradaki farkı yaratacak olan şey zaman içerisinde gösterecekleri gelişme ve ilerleme olacak" dedi.

PALABIYIK: "HEP OLUMLU TEPKİLER ALIYORUM"

FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık, "Bülent Hocamdan almış olduğum bayrağı, Ankaramızı da en iyi şekilde temsil ederek, daha ileriye götürmek istiyorum" dedi.

"Cüneyt Hocamızın başarısı ülkemizi sevindiriyor, Türk hakemliğini ve bizi çok mutlu ediyor" diyen Palabıyık, "Aynı başarıları bizim de göstermemiz için aynı çabayı bizim de göstermemiz gerekiyor. Bu başarılara ulaşmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Hafta için Antalya’da bir seminerimiz olacak, 17 Ocak’ta kokartı takmış alacağız inşallah. Hep olumlu tepkiler alıyorum. Bülent hocamdan sonra bu görevi devralmak benim için çok zor. Çünkü büyük bir sorumluluk taşıyor. O sorumluluğu en iyi şekilde taşıyarak Ankara’yı en iyi şekilde temsil edeceğim" şeklinde konuştu.

UĞURLU: "HEDEFİM FIFA KOKARTI TAKMAK"

Üst klasman hakemi Yaşar Kemal Uğurlu ise, "Ankara hakemliğinin yeni gelen MHK yönetimi ve başkanvekili sayın Metin Tokat’la beraber önemli yerlere geleceğini düşünüyoruz. Geçmiş dönemde sayın Zihni Aksoy ve sayın Seyfi Gözaydın hocamız bize çok destek verdiler. Şimdi görev bölümü değişti. Metin hocamız inşallah bize daha büyük destekler verecek" dedi.

Hakemliğe başlayan herkesin hedefinin FIFA kokartı takmak olduğunu söyleyen Uğurlu, "Her hakem ilk başta amatör kümelerde maç yönetmeye başladığında, hayali, isteği, arzusu her zaman FIFA kokartı takmaktır. Benim de en büyük isteğim, hedefim FIFA kokartı takmak, onun için daha fazla çalışacağım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam