reklam
reklam

Amatörlerin Malzeme Dağıtımı Yenikapı’da Özel Bir Törenle Gerçekleştirildi

Eklenme Tarihi: 22 Ekim 2020, Perşembe - 13:13   Okunma Sayısı: 107011
Her yıl Amatör Spor Kulüpleri'ne destek sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu yıl da Amatör Spor Kulüpleri'ne yönelik malzeme desteğini sürdürüyor. İBB bu yıl, 20 branşta, 115 farklı kalemde 273.121 adet malzeme dağıtımı yaparak amatörlere olan desteğini devam ettiriyor. 2021 yılında ise 12 milyon TL tutarında spor malzemesi desteği yapılması planlanıyor.

İBB bir yandan amatörlere malzeme desteği sağlarken öte yandan da amatörlerin faydalanabileceği yararlanabileceği yeni tesisleri kazandırmayı sürdürüyor. İBB tarafından son olarak Yenikapı Etkinlik Alanı'nda yapılan futbol sahalarını tamamlayarak amatörlerin hizmetine sundu. Tesis, futbol kulüplerinin antrenmanlarına ve Amatör Lig maçlarına ev sahipliği yapacak. İBB , Yenikapı’da yeni futbol sahasının açılışını yaparak , amatör spor branşlarında sağlanan spor ekipman desteğini kulüplere teslim etti.

 

 

 

 

İBB, İstanbul ili genelinde 20 branşta, 115 farklı kalemde 273.121 adet malzeme dağıtımına başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türk sporuna önemli bir altyapı desteği sunmak için 1000’e yakın kulübe müsabakalarda kullanacakları ekipmanları temin ediyor. İstanbul’un 39 ilçede faaliyet gösteren tüm amatör spor kulüplerini kapsayan destek, 14 Ekim Çarşamba günü Yenikapı Spor Tesisi’nde sosyal mesafe kuralları çerçevesinde düzenlenen törenle ulaştırılmaya başlandı.

Futbol, voleybol, basketbol, hentbol, karate, judo, tekvando, kickboks, muay thai, wushu, kort tenisi, satranç, masa tenisi, badminton, jimnastik, atletizm, okçuluk, futsal, yüzme ve güreş branşlarında kullanılacak malzeme dağıtım törenine İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, TFF Başkan Vekili, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür, İBB Gençlik Spor Müdürü İlker Öztürk, Spor İstanbul Genel Müdürü İzzet Renay Onur, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mansur Güneş, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, TASKK ve İASKF Yönetim Kurulu üyeleri ile spor kulübü temsilcileri ve çok sayıda sporcu katıldı.

TFF Başkan Vekili, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez “TASKK ve İASKF yönetimi olarak bizim en temel gayemiz; amatör camia adına çalışmak, bu emeğe karşılıklı destek vermek. Ben ve arkadaşlarım; bu gelinen noktada, çok mutluluk duyduğumuz resimleri, tabloları gördükçe mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.”

TFF Başkan Vekili, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez törende selamlama bir konuşması yaptı. Düşmez amatörlere yapılan desteklerde devlet kadar yerel yönetimlerin de önemli katkılar sağladığını belirterek, amatörlere yapılan malzeme destekleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB yönetimine teşekkürlerini iletti.

Düşmez, sözlerine söyle devam etti. “ TASKK ve İASKF yönetimi olarak bizim en temel gayemiz; amatör camia adına çalışmak, bu emeğe karşılıklı destek vermek. Türkiye’de piramidin en büyük tarafı amatör sporlar. Futbol ve futbol dışı branşlarla beraber toplamda 62 branş var. Biz amatör federasyonlar olarak; bu göre geldiğimiz günden itibaren hem amatör spor bilincini yükseltmek, hem de devletimizle hem de yerel yönetimlerimizle tüm Türkiye’de, İstanbul özelinde de ,bugün İstanbul’la ama tüm Türkiye özelinde amatör spora katkı almak ve amatör sporun önemini, anlamını tüm ülkenin dağarcığına anlatabilmek. Ben ve arkadaşlarım; bu gelinen noktada, çok mutluluk duyduğumuz resimleri, tabloları gördükçe mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. “

Düşmez, amatör takımların maçlarının başlaması için caba sarf ettiklerini söyleyerek, Sağlık Bakanlığı Bilim Kuruluyla ortak hareket ettiklerini söyleyerek “ Bizler de ; maçların bir an önce başlamasını istiyoruz. Ancak salgının seyri çok önemli. Bunun için salgının bir an önce etkisinin azalıp, tıpkı profesyonellerde olduğu gibi, amatörlerde de maçların başlamasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’mızın Bilim Kurulu’yla maçların en sağlıklı koşullarda başlayabilmesi için ortak hareket ediyoruz. Amatörlerimize bu zorlu yardımcı olabilmek adına da ; gerek devletimizle ,gerekse de yerel yönetimlerimizle kulüplerimizin hiçbir sıkıntıya düşmemeleri için işbirliği yapmayı sürdürüyoruz.” dedi.

 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı “İcraatlarımızla İstanbul’un bir spor kenti olması özelliğini doldurmaya çalışıyoruz; ama bunu bir Olimpiyat şehri olma etiketiyle taçlandırmak istiyoruz. 2032 yılına kadar Olimpiyatlarına adaylığımız için hazır olmak istiyoruz”

Amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı nedeniyle düzenlenen törende konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB’nin amatör sporlara katkısının sadece futbol ile sınırlı kalmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Her yıl yaklaşık 1000 amatör spor kulübüne spor malzemesi desteği sağlıyoruz. 20 branşta yaptığımız bu malzeme desteği ile 39 ilçede amatör sporun ve spor kulüplerinin güçlenmesine ve sporda İstanbul’un elde ettiği başarıların artmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”

Genel Sekreter Yardımcısı Yazıcı, 2020 yılında amatör spor kulüplerine yapılan yardımın yaklaşık 8 milyon TL tutarında olduğunun altını çizdi ve 2021 yılında da bu desteği sürdürmeği hedeflidekilerini aktardı. Yazıcı, kulüplere yapılan yardım miktarının, futboldan hentbola, karateden güreşe kadar 20 branşta, 115 farklı kalemde 273 bin 121 adet spor malzemesi olduğu bilgisini paylaştı.

“Başkan İmamoğlu’nun sıklıkla dile getirdiği İstanbul’un bir olimpiyat şehri olma hayalini anımsatan Yazıcı, İstanbullularla bu hayali gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Yazıcı, “İcraatlarımızla İstanbul’un bir spor kenti olması özelliğini doldurmaya çalışıyoruz; ama bunu bir Olimpiyat şehri olma etiketiyle taçlandırmak istiyoruz. 2032 yılına kadar Olimpiyatlarına adaylığımız için hazır olmak istiyoruz” dedi.

Tesisleşme konusunda İBB’nin çalışmalarını sürdüreceği bilgisini paylaşan Yazıcı, önümüzdeki süreçte, İstanbul’un 13 ilçesinde toplam 15 spor tesisin daha İstanbulluya kazandıracağı müjdesini verdi.

İBB’ye ait 143 spor tesisinin 23’nun futbola ayrıldığı notunu düşen Yazıcı, sahaların, spor alanlarının en yaygın şekilde halkın ve sporcuların kullanımında olmasını istediklerini belirterek, bir kulübe tahsis etmektense, İBB’ye ait spor tesislerinin tüm kulüplerin hizmetinde olması prensibini benimsediklerini söyledi.  

Konuşmasının ardından, kamera karşısına geçen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, TFF Başkan Vekili, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez ve Amatör Spor Kulüpleri temsilcileri ile kurdele kesti. Yeni yapılan sahada incelemelerde bulunan Yazıcı, törene katılım gösteren amatör spor kulüplerinin genç sporcuları ile sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törenin ardından ilerleyen günlerde futbol başta olmak üzere diğer branşlarda da kulüplere malzemeleri dağıtımına başlanacak.

Amatör spor camiasından TÜNAYDIN ve SON-AN gazetelerimize teşekkür mesajı

Kurulduğu ilk günden bu yana amatör spor camiasının sesi olan TÜNAYDIN ve SON-AN gazetelerimiz bu özel günde amatör spor camiasının bir kere takdirini kazanmanın mutluluğunu ve kıvancını yaşıyor. Biz de; yaptığımız haberlerle amatörlerin ve spor severlerin sesi olmayı sürdüreceğiz. Siz değerli okurlarımıza gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.

TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür TÜNAYDIN ve SON-AN gazetelerimizi beğeniyle takip etiğini belirterek şunları söyledi ; “Sporun her dalını tanıtmak için gazetelerin çok önemli bir değeri ve kıymeti var. Çok sayıda gazeteleri okumakla ve takip etmekle beraber, en beğendiğim gazetelerden birisi de TÜNAYDIN ve SON-AN gazeteleri. Zira sizler amatör sporun her dalına eşit mesafede davranıyor ve okuyucuyu en güzel şekilde bilgilendiriyorsunuz. TÜNAYDIN ve SON-AN gazetelerinin çok değerli çalışanlarına başarılar diliyor, bu iki değerli gazetenin kıymetli patronu Ayşe Serpil YILDIZ Hanımefendiye buradan teşekkürlerimi iletiyorum. “

Maltepe Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Bayram Kaçar da TÜNAYDIN ve SON-AN’ın amatörler adına çok önemli bir iş yaptığının altını çizerek şunları söyledi ; “ Gazeteciler kolay bir iş yapmıyorlar ve amatör sporların sesi olmayı sürdürüyorlar. Bugün de bizleri yalnız bırakmadınız. Çok sağ olun. Amatör sporların sesi olmayı sürdüren TÜNAYDIN ve SON-AN gazeteleri dolu içerikleriyle amatörlere yer veriyor. Her iki gazetemizin kadrosuna teşekkürlerimi iletiyorum. Bugün yanımızda olarak, haberimizi yapan Sinan ERDOĞDU’ ya, her iki gazetemizde de dünden bugüne yaptığı haberlerle sesimiz olan İsmet AKKOÇ, Murat İLTER, Cevdet ÇETİN, Kamil YILMAZ ve tüm kıymetli arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyor ve sizlere başarılar diliyorum. “

Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Ekrem Köse de TÜNAYDIN ve SON-AN gazetelerine teşekkür ederek şunları söyledi ; “ Bugüne değin Ataşehir Amatör Kulüplerinin haberlerini kıymetli okurlarıyla paylaşan TÜNAYDIN ve SON-AN gazetelerine teşekkürlerimi iletiyor ve sizlere başarılar diliyorum. “

Yakın dönemde SON-AN gazetemizde haberini yaptığımız ve Kadınlar Liginde faaliyet gösteren Fatih Vatan Spor Kulübü’nün törende bulunan isimleri ve Fatih Vatan Spor Kulübü’nün futbolcuları amatörlere geniş yer veren TÜNAYDIN ve SON-AN gazetelerine teşekkürlerini ilettiler. Fatih Vatan Spor Kulübü’nün kadın futbolcuları; TÜNAYDIN gazetemizi beğeniyle okudular ve bir de gazetemizi okurken fotoğraf çektiler.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Yenikapı Etkinlik Alanı'na sporcuların faydalanabileceği yepyeni bir tesisi kazandırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan ve Fatih sahilinde bulunan Yenikapı Etkinlik Alanı'nda yer alan tesiste 68x105 metre ve 45x90 metre olmak üzere iki adet futbol sahası bulunmakta. Suni çimle kaplanan ve etrafları çelik konstrüksiyon ile çevrilen sahalarda 1000 kişilik ve 400 kişilik tribünler var.

İçinde takım ve hakem soyunma odalarının, idari bölümlerin ve kafeterya ile otopark alanlarının bulunduğu tesiste inşaat çalışmaları tamamlandı.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait tesisler, İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından işletilecek. Bölgede faaliyetlerini sürdüren spor kulüpleri ve sporcular antrenmanlarını burada yapabilecek.

İki adet futbol sahasından oluşan tesis, Mart ayı başında kullanıma hazır hale getirilmesine rağmen Koronavirüs tedbirleri kapsamında hizmete açılmadı. Tesis bölgedeki spor kulüpleri için yeni bir antrenman merkezi olacak. Liglerin başlamasını müteakiben Amatör Lig ve alt yapı maçları da burada oynanabilecek.

Tesis Yapısı –

Saha 1:

1 adet 68 x 105 metre futbol sahası            

4 adet soyunma odası

2 adet hakem odası

1000 kişilik tribün (100 kişi misafir takım - 100 kişi protokol - 800 kişi ev sahibi)

 

Saha 2:

1 adet 45 x 90 futbol sahası

4 adet soyunma odası

2 adet hakem odası

400 kişilik ev sahibi tribün

 

Diğer Alanlar

İdari Ofisler

Kafeterya

32 araç ve 2 takım otobüsü için otopark

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam