reklam
reklam

Denizde İran-ABD gerginliği

Eklenme Tarihi: 26 Ağustos 2016, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 136357

WASHINGTON

ABD'ye ait bir savaş gemisinin, İran Körfezi'nde kendisine yaklaşan İran Devrim Muhafızları'na ait bir gemiye üç kez uyarı ateşi açtığı bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, İran'a ait geminin Amerikan Donanması'na ait "USS Squall "adlı gemiye, 100 metre kadar yaklaşarak, "Tacizde bulunduğunu" belirtti.

Amerikalı yetkili, çarşamba günü meydana gelen olayda, Amerikan gemisinden üç kez uyarı ateşi açıldığı bilgisini paylaştı.

Uluslararası sulardaki olayda, ABD'ye ait bir başka devriye gemisi ile Kuveyt'in bir gemisinin daha taciz edildiğini savunan Amerikalı yetkili, İran gemisiyle telsiz irtibatı kurulduğunu ve ikaz fişeği atıldığını, buna rağmen bölgeden ayrılmaması üzerine de denize üç kez uyarı ateşi yapıldığını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, İran'ın son olaydaki niyetini bilmediklerini, bu tür durumların gereksiz yere gerilimi artırdırdığını ifade etti.

Hürmüz Boğazı'nda salı günü meydana gelen benzer bir olayda da İran Devrim Muhafızları'nın dört gemisinin "USS Nitze" adlı Amerikan gemisine hızla yaklaşarak, önleme yaptığı, İran gemilerinin Amerikan destroyerine 300 metre yaklaştıktan sonra 10 kez ikaz fişeği ateşlendiği, bunun üzerine İran gemilerinin döndüğü açıklanmıştı.

Son bir yılda İran ile Amerikan gemileri birkaç kez daha karşı karşıya gelmişti. Bunlardan birinde 10 Amerikalı denizci İran sularına girince kısa süre gözaltına alınmıştı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam