reklam
reklam

Beyaz esaret Büyükşehir’le son buluyor

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2015, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 137386

Köy yollarında 130, kent merkezinde 256 personelle 24 saat aralıksız devam eden karla mücadele çalışmaları kapsamında kapalı köy yolu sayısı 69’a kadar inerken, bu yolların açılması için de çalışmalar sürüyor.
Kar yağışının başladığı ilk günden bu yana 17 ilçeye bağlı bütün mahallelerde etkili bir karla mücadele çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il merkezinde 26 ekip, 256 personelle, kırsalda ise 50 ekip ve 130 personelle, 3 vardiya halinde 24 saat kesintisiz çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar doğrultusunda dün akşam saat 16.00’dan bu yana 128 köy yolu daha ulaşıma açılarak, Bursa’daki açık köy yolu sayısı toplam 594’e ulaştı. Bu sabah saat 09.00 itibariyle de 69 köy yolunun kapalı olduğu tespit edildi. Halen Orhaneli, Mustafakemalpaşa, İnegöl, İznik ve Yenişehir’de kapalı olan yolların açılmasına çalışılıyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hummalı çalışmaları sayesinde yolların açılması hastalar için de umut oluyor. Yolların kapalı olması nedeniyle doktora gidemeyen Dağakça ve Uluçam mahallelerindeki iki hasta, Büyükşehir ekiplerinin yolu açmasının ardından hastaneye kaldırıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yol açma çalışmalarında en büyük gayreti ise kar yağışından en fazla etkilenen İnegöl’ün yüksek mahallelerinde gösteriyor. Kar kalınlığının yer yer 1,5 - 2 metreyi bulması nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı İnegöl’ün Sultaniye Mahallesi’nin yolu da dün yapılan hummalı çalışmalar sonucu açıldı. İş makinelerinin bile güçlükle ilerlediği yol, uzun uğraşlar sonucu kardan temizlenerek ulaşıma açıldı. 

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam