reklam
reklam

Kadının olduğu yerde umut var hayat var

Eklenme Tarihi: 25 Eylül 2020, Cuma - 09:38   Okunma Sayısı: 196722
Sosyal ağlardaki gruplar içinde çok güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kurulabilir ve bir süre sonra kocaman bir aile oluverirsiniz.

İSTANBUL- Çoğunuzun bildiği üzere belli amaçlar ve bunları gerçekleştirme çabası çerçevesinde toplanmış, belli kurallara göre belirli süre karşılıklı sosyal ilişkide bulunan, en az iki kişiden oluşan, göreceli bir sürekliliği olan bireyler topluluğuna sosyal grup denir. Bizler artık dijital çağın içinde olan bireyler olarak evlerimizde pcler ve telefonlarımız ile belli sosyal ağlara oluşturduğumuz hesaplar ile  gerek eğitim gerekse eğlence alanında ve de kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda internete ulaşım sağlayıp hizmet alıyoruz. Kullandığımız sosyal ağlar içinde bulunduğumuz süre zarfında ilgi alanlarımıza göre yada bir arkadaş tavsiyesi ile belli gruplara da üyelik sağlayıp burada paylaşımlarda bulunup kendi paylaşımlarımızı da grupta yayınlayıp bilgi alış verişi ve aklınıza gelebilecek her konudan haberdar olabiliyoruz.

Bu kısa açıklama girişinden sonra ben de bir kaç ay önce dahil olduğum bir gruptan size bahsetmek istiyorum. Hande Akçay hanımefendi tarafından 4 yıl önce kurulmuş ve bu sürecte 26.000 küsür üye ile dolu dizgin gitmekte olan nadide bir grup Women’s Club . Tamamı hanım arkadaşlarımdan oluşan bu gruba üye olmak için bir arkadaşınızın daveti ile gelebiliyorsunuz. Titiz bir çalışma ile üye arkadaşlar kabul edilip tüm hanımlar bir arada büyük bir ailenin fertleri gibi sıcacık ve samimi bir şekilde aklınıza gelebilecek her konudan sohbet edip fikir alış verişi yapıp birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Coğumuz bir birimizi tanımasak da yazışmalarda ki samimiyet ve sıcaklık size karşınızdaki kişinin, yakın bir arkadaşınızmış hissini yaşatıyor ve hatta geçtiğimiz günlerde tabi ki sosyal mesafe kurallarına uyularak bir kaç hanım arkadaşımız bir buluşma gerçekleştirip bize de resimlerini paylaştılar.  Ben de canım arkadaşım Saniye Kılıç'ın daveti ile bu gruba katıldım ve çok mutluyum. Öylesine engin ve bilgi birikimi yüksek bir katılım oluyor ki her gün yeni bir şeyler katıyorsunuz kendinize ve heyecanla paylaşımları okuyup cevaplamadan da duramıyorsunuz. Sağlık konuları, eğitim ve kitap paylaşımları, yemek, spor, çocuklar, hayvan dostlarımız, müzik, edebiyat, bilim, sanat kısaca yaşama dair her şey var ve o an aklınıza bir şey mi takıldı annenize, kardeşinize sorar gibi soruyor ve yanıt alıyorsunuz yüzlerce arkadaşınızdan.

Orada olmaktan çok keyif aldığım ve mutlu olduğum nadir gruplardan bir tanesi Women's Clup ama bu gün asıl bahsetmek istediğim ise çok daha duyarlı konularda aktif bir şekilde koordine olmamız ve elimiz erdiğince imkanımız yettiğince oluşturulan yardım kampanyalarına birlik içinde destek olmak ve farkındalık yaratmak adına düzenlenen çalışmalar.

 

''Bu vatan için biz de varız dedik''

Bahsedeceğim duyarlı davranışlarda ilki, Sevgili Esin Hanımın Tema Vakfı ile yürüttüğü yazışmalar sonunda bir hatıra ormanı oluşturma prosedürünü oluşturdular ve grup içinde heyecanla bize ilettiler. Hande hanımın bize aktardığı heyecan yüklü ifadesi;

'' Yazarken içim içime sığmıyor,   1 Eylül itibariyle hazırız!  Sıkı durun  Kırklareli ili, Lüleburgaz İlçesi, Müsellim Köyü’nde WOMEN’S CLUB HATIRA ORMANI oluşturuyoruz. Hatıra Ormanı için en az 2.000 adet fidan bağışında bulunulması gerekiyor. 2000 adet fidan bagisini tamamlamamız icin 1 ay süremiz olacak. Fidan birim bedeli 10 TL. Gönderilen bağışlar 1 fidan ve katları şeklinde olmalıymış. Şu dünyada 1 değil 2.000 dikili ağacımız olacak. Var mısınız Women’s Club kadınları?'' duyurusu ile aynı çosku ve heyecanı bizler de yaşadık ve her tarafta kesilen ağaçlarımıza ve yanan ormanlarımıza karşı biz de böyle bir destekle ''Bu vatan için biz de varız dedik''

Muthiş bir katılım oldu ve TEMA'nın bize tanıdığı 1 aylık sürenin daha birinci haftasında bağışlanan ağaç sayımız 2092ye ulaşmıştı ve bu Women’s Club kadınlarının, hepimizin başarısıydı. Hatıra ormanımıza ağaçlarımızın dikimi esnasında orada olmayı ve yakından izlemeyi hepimiz yürekten istiyoruz. Fidan bağışlarımız ay sonuna kadar devam edecek belki 2. belki de 3. hatıra ormanımız olacak. Hatıra ormanımıza  TEMA Vakfı tarafından ağaç dikimi ise mevsim koşullarına uygun olacak şekilde Aralık ayı gibi düşünülüyor.

 

EMiNE BULUT’ un mezarı Women’s Club ailesi tarafından yaptırılmıştır.

Bu diğer duyarlı davranış yine Women’s Club üyesi bir arkadaştan gelmiş ve Hande hanımın bize bu durumu anlatışını kendi ifadeleri ile yansıtmak en doğrusu olur bence...

''Boğazım düğüm düğüm bu gönderiyi yazarken...Her şey sevgili üyemiz Deniz Erel’in Emine’nin ölümünün 1. Yılında gazetede gördüğü ve henüz yapılmamış durumdaki mezar fotografıyla başladı (Fotograflarda var) Deniz bana yazdı ve dedi ki “Çok içim acıdı mezarının yapılı olmadığını görünce. Birlikte yaptıralım mı?”.

“Madem burası Women’s Club ailesi, madem ki biz hiçbir taşın altına elimizi koymaktan çekinmeyiz, o zaman bu mezarı yaptırırız” dedik.  Elbette buradaki  ailemiz olan sizler, hemen destek verdiniz. Deniz deliler gibi çırpındı. En güzeli olsun, zamanında olsun, ailesi beğensin diye ne kadar çok çabaladığını ben biliyorum.

Sonuç olarak mezarı yaptırdık ve elimizde kalan son parayı da (1,531 TL) devletin belirledigi ve kayyum atadığı Emine’nin kızı için açılmış hesaba gönderdik. Grubumuzdan bu hesaba sonradan 6 üyemiz, toplam 700 TL daha gönderdi. En başta sevgili Deniz’e ve sonra bu projenin parçası olan tüm Women’s Club kadınlarına teşekkür ediyorum.

Sevgili Emine’miz, kardeşimiz, sağlığında sana sahip çıkamadık ama en azından yattığın yer güzel olsun istedik.  Rahat uyu, huzurla uyu.  Women’s Club Ailesi.

Üreten hanımlar burada mı?

Hande hanımcım üreten hanım arkadaşlarımızı da küçük bir yarışma ile yüreklendirip yarışma sonunda da yine grup içinde ki girişimci hanımlar ile bir araya getirecek ve belki bazılarımız için küçücük bir hayali yada hobisi bu yarışma ile elinin emeği ve işi olacak. 

Women’s Club ve Yedikule Hayvan Barınağı’nın ortak projesi “Dostum ve Ben”fotoğraf yarışması

Güzel bir duyuru da hayvan dostlarımız ile ilgili;

Women’s Club ve Yedikule Hayvan Barınağı’nın ortak projesi olan bu yarışmanın amacı, 4 Ekim Hayvanları Koruma günü vesilesiyle hayvan hakları adına farkındalık yaratmak ve kış aylarına girerken Yedikule Hayvan Barınağı’nda yaşayan canlarımıza destek vermektir. Evimizde beslediğimiz yada mahallemizde beslerdiğimiz sevimli hayvan dostlarımız ile olan bir fotomuzu ve barınağa yapacağımız bağış yardımı ile yarışmaya katılacağız ve bu minik canlara Women’s Club ailesi olarak destek olacağız.

Ben de kısa bir süre önce katılmış olmama rağmen çok mutlu olduğum ve her gün yeni bir çok şey öğrendiğim ve paylaştığım bu grubun başta kurucusu Hande Akçay hanıma, Moderatör arkadaşımız Esra Bayülgen hanıma, Esin hanıma ve Neriman  hanıma cok teşekkür ediyorum ve 26 bin üyemiz hanımefendilerin hepsini yürekten kucaklıyor ve selamlıyorum iyi ki varsınız ve iyi ki sizinleyim Women’s Club hanımları sağlıkla ve sevgiyle kalınız.

 

 

Çocuk Kanserleri Sevgi ve Dayanışma Derneği (ÇOKSEV)

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı’nda yıllarca hizmet veren çocuk onkologları tarafından tedavileri  gerçeşleştirilen bu  çocukların ve ailelerin tedavide ve sosyal hayatlarında yaşadığı maddi ve manevi zorluklara yakinen şahit olmaları neticesinde  onlara çeşitli gönüllü kişi ve kuruluşlar vasıtasıyla yardımcı olmaya çalışmışlar. Bu sırada hastaneye gelip çocuklarımıza moral veren gönüllü dostlarımız, bu özverili ve duyarlı  hekimlerimizin bir dernek çatısında toplanmaları için destek vermeleri sonucunda harekete geçilerek  13.06.2001 tarihinde konunun uzmanları, gönüllü dostlar, kanserli çocuklarımızın ebeveyinleri ve değerli  sanatçılarımızla ÇOKSEV Derneği kurulmuş.

Bizim nadide grubumuzun kurucusu sevgili Hande Akcay hanımefendi de uzun yıllardır ÇOKSEV Derneği’nin yönetim kurulu üyesidir. Uluslararası Onkolojide Kadın Lider ve Mentor ödülüne layık görülen Prof Dr Rejin Kebudi ile birlikte dernekteki faaliyetlerinin dışında Womens Club üyeleriyle birlikte de kanser hastası çocuklarımız ve aileleri için sayısız etkinlik ve yardım faaliyetleri düzenlemişlerdir.

Gerek ÇOKSEV Derneği gerekse Women’s Club grubumuzun tüm emeği geçen hanımlarına ayrı ayrı teşekkürlerimi bir borç biliyor ve iyi ki varsınız diyorum. Kadın varsa umut vardır, hayat vardır.

Grubumuzun adresleri aşagıda yer almaktadır.

face: https://www.facebook.com/groups/683904151768207/?ref=share

insta: https://instagram.com/womensclubturkey

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE AVCI

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam