reklam
reklam

Antrenör Lokman Ergen’den Çağrı “ Bırakın Antrenörler maç izlesin”

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2020, Perşembe - 09:57   Okunma Sayısı: 122120
Daha önce Sultanbeylispor, Sultanbeyli Uzunderespor ve Kurtköyspor takımlarında görev yapan UEFA B Diplomalı Antrenörlerden Lokman Ergen, pandemi dolayısı ile seyircisiz oynanan profesyonel maçlara tüm lisanlı Antrenörlerin alınması gerektiğini söyledi.

Lokman Ergen “Koronavirüs pandemisi sebebiyle 2020 – 2021 sezonunda ise alınan kararlar neticesinde maçların tamamının seyircisiz olarak oynanması kararı verildi. Türkiye Futbol Federasyonun aldığı bu karara kesinlikle katılıyorum ve saygı duyuyorum. Ancak futbolun paydaşları olarak antrenörler ; kesinlikle sahada veya statlarda olmalıdır. Statlar her antrenörün evidir ; yaşamının ta kendisidir. Maç izlemeden transfer nasıl yapabiliriz. Onun için biz Antrenörlerin statlarda olması en doğal hakkımızdır. Gerekirse aramızda 20 metre mesafe ile olsa bile statlarda olup maçları takip etmek bizlerin en doğal hakkıdır. TFF ve TÜFAD Antrenörleri Derneğinden taraftarların alınmadığı maçlara en azından UEFA A – B ve C Lisanslı Antrenörlerin belirli kriterlerde ve önlemlerle statlara alınmasını rica ediyorum.”

Ergen sözlerine şöye sürdürdü ; “19 Mart 2020 tarihinde koronavirüs pandemisi sebebiyle ülkemizde ve dünyada tüm spor branşları ve futbol liglerimizin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmişti. 2020 – 2021 sezonunda ise alınan kararlar neticesinde maçların tamamının seyircisiz olarak oynanması kararı verildi. Türkiye Futbol Federasyonun aldığı bu karara kesinlikle katılıyorum ve saygı duyuyorum.

Ancak futbolun paydaşları olarak antrenörler ; kesinlikle sahada veya statlarda olmalıdır. Stadlar her antrenörün evidir; yaşamının ta kendisidir. Maç izlemeden transfer nasıl yapabiliriz. Onun için biz Antrenörlerin statlarda olması en doğal hakkımızdır. Gerekirse aramızda 20 metre mesafe ile olsa bile statlarda olup maçları takip etmek bizlerin en doğal hakkıdır. TFF ve TÜFAD Antrenörleri Derneğinden taraftarların alınmadığı maçlara en azından UEFA A – B ve C Lisanslı Antrenörlerin belirli kriterlerde ve önlemlerle Statlara alınmasını rica ediyorum. Yaklaşık 6 aydır sahalarda olamıyor ve çalışma yapamıyoruz. Hiç olmazsa oynanan maçları izleyerek analiz ve futbolcu izleme yeteneğimiz artsın. Tüm Antrenör arkadaşlarımızın sahalarda olması biz Antrenörlerin gelişmesi yönünde çok çok etkili olacağını düşünüyorum. En kısa zamanda coronavirüs belasını yenerek tekrar eski futbol dolu günlere ulaşmayı diliyorum.”

CEVDET CETİN

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: CEVDET ÇETİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam