reklam
reklam

U17B 2.hafta

ÖZEL HABER

İstanbul’da En Fazla Hemşeri Derneğine Sahip Olan İlimiz Sivas!

Eklenme Tarihi: 12 Eylül 2020, Cumartesi - 11:07   Okunma Sayısı: 138074
İstanbul Büyükşehir Belediyesi- İstanbul İstatistik Ofisi İstanbul’da bulunan hemşehri dernekleriyle ilgili istatistikleri değerlendirerek yeni bir rapor paylaştı. İstanbul Hemşehri Dernekleri İstatistikleri bilgileri https://istatistik.istanbul/ adresinden paylaşıldı.

İstanbul’da, 7 bin 555’i dernek, 164’ü federasyon ve 13’ü konfederasyon olmak üzere, toplam 7 bin 732 hemşehri derneği bulunuyor. En fazla derneği bulunan il Sivas; en fazla derneğin yer aldığı ilçe ise Bağcılar oldu. Bağcılar4 bin 883 köy ve mahalle derneği yer alıyor.

Rapordan Notlar

İl, ilçe, köy ve mahalle kategorilerinde yapılan incelemede şu sonuçlara ulaşıldı:

*İstanbul’da,7 bin 732 hemşehri derneği var

İstanbul’da, 7 bin 555’i dernek, 164’ü federasyon ve 13’ü konfederasyon olmak üzere, toplam 7 bin 732 hemşehri derneği bulunuyor.

*En fazla köy ve mahalle derneği var

İstanbul’da Bin 264 il, bin 149 ilçe, kasaba ve belde, 4 bin 883 köy ve mahalle, 431 dış Türkler derneği yer alıyor.

*Sivas dernekleri ilk sırada

718 dernek ile en fazla derneği bulunan Sivas’ı, 431 dernek ile Tokat Dernekleri ve dış Türkler dernekleri takip ediyor

*En fazla dernek Bağcılar’da

En fazla derneğe sahip ilçeler sırasıyla, Bağcılar (541), Ümraniye (412 ) ve Esenyurt (381).

*İstanbul dernekleri Beykoz ve Şile’de Örgütlendi

İllerin hemşehri dernekleri yoğun olarak bulundukları ilçelere göre değerlendirildiğinde, Sivas, Kâğıthane ve Sultangazi’de; Tokat, Küçükçekmece ve Avcılar’da; İstanbul, Beykoz ve Şile’de; Kastamonu, Kâğıthane ve Esenler’de; Giresun, Beyoğlu ve Beykoz’da; Ordu, Esenyurt ve Ümraniye’de; Erzincan, Kartal ve Şişli’de; Erzurum, Pendik ve Sultanbeyli’de, Malatya, Esenler ve Bağcılar’da; Sinop, Bağcılar ve Esenler’de örgütlenmiş bulunuyor.

Hemşehri Dernekleri Çalıştayı Raporu yayımlandı!

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin , Yenikapı Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 25 Şubat Salı Günü gerçekleşen “Hemşehri Dernekleri Çalıştayı” raporu yayımlandı.

Birliktelik, gönüllülük, yardımlaşma ve dayanışmayı temsil eden hemşehri dernekleriyle İBB’nin beraber gerçekleştirdiği bu önemli çalıştayın raporunu http://bit.do/fHPGS üzerinden indirebilmekte.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: TUĞBA SARIKAYA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam