reklam
reklam

Güvensiz ürünlere ceza yağdı

Eklenme Tarihi: 22 Ağustos 2016, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 161249

ANKARA

Oyuncak, ayakkabı ve çocuk bakım ürünlerinin de aralarında yer aldığı 3 bin 125 ürünün, tüketiciler için "güvensiz" olduğu tespit edildi. Güvensiz ürün satanlara yılın ilk yarısında 642 bin lira para cezası verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ekipleri, insan sağlığı, can ve mal güvenliği ile çevre bakımından güvenli olmadığı tespit edilen güvensiz ürünlerin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği denetimlerine hız verdi. Bu çerçevede birçok alanda doğrudan çeşitli testler yapan ekipler, yılın ilk 6 ayında piyasadaki toplam 289 bin 106 ürünü denetledi. En çok denetim, yaklaşık 117 bin ürünle tekstil ve 83 bin ürünle oyuncak sektöründe gerçekleşti.

Ürünlerden alınan örnekler sonucunda kırtasiyelerde 8, oyuncaklarda 737, ayakkabılarda 189, tekstilde bin 328, bildirime tabi ürünlerde 780, çocuk bakım ürünlerinde 5 ve diğer tüketici ürünlerinde de 78 olmak üzere toplamda 3 bin 125 üründe güvensizlik tespit edildi.

Yılın ilk yarısında denetlenen toplam bin 469 firmanın 29'unda güvensiz ürün satışının yapıldığı belirlendi.

Güvensiz ürün satanlara 642 bin lira ceza

Ekiplerce yapılan denetimler kapsamında, tüketiciler için kullanılması güvenli olmayan ürün satan firmalara toplam 642 bin lira para cezası uygulandı.

Güvensizlik tespit edilen ürünlerden en yüksek ceza 283 bin lira ile oyuncak satan firmalarına verilirken, onu, 145 bin lira ile ayakkabı ve 114 bin lira ile çocuk bakım ürünleri satışı yapan şirketler takip etti.

"Güvensiz ürüne tolerans yok"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürünlerdeki güvensizlik oranının azaltılması yönünde gayret gösterdiklerini söyledi.

Güvensiz olduğu tespit edilen ürünleri satan firmalara çeşitli yaptırımlar uyguladıklarını ifade eden Tüfenkci, "Amacımız gerçekleştirdiğimiz denetimlerle vatandaşların daha güvenli ürün kullanımını sağlamak. Bu konuda kimseye toleransımız yok." dedi.

Bakan Tüfenkci, piyasa gözetimi ve tüketicinin korunması yönündeki çalışmaların önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam