reklam
reklam

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'darbe komisyonu' yanıtı

Eklenme Tarihi: 19 Ağustos 2016, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 144728

TBMM 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe komisyonunun kurulmasını en fazla isteyen partilerin başında AK Parti'nin geldiğini söyledi.

Darbe girişiminden en fazla mağduriyeti hükümet oldukları için AK Parti'nin yaşayacağını belirten Turan, Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi darbe komisyonuna üye vermeme, gecikme söz konusu olmadığını bildirdi.

Turan, Kılıçdaroğlu'nun yanlış bilgilendirildiğini düşündüğünü ifade ederek, Kılıçdaroğlu'nun daha önce grup başkanvekilliği yaptığı için bu usulleri iyi bileceğini söyledi. Turan, "Ancak böyle demesininde siyasi atraksiyondan öte bir kastının olmadığına inanmak istiyorum." dedi.

"Komisyona verilecek isimlerimizi belirledik"

Şu anda olağanüstü bir dönem yaşandığına dikkati çeken Turan, bütün kurumların, kendi içindeki FETÖ'cüleri ayıklama sürecinde olduğunu, savcıların, emniyetin, MİT'in çalıştığını anlattı.

Komisyona verilecek isimlerimizi tabii ki aramızda tartıştık, belirledik. Ancak resmi olarak başlatmak istemedik ki süre doğru zamanda başlasın diye. Komisyon kurulduğunda, somut iş yapacağı zaman bu isimleri vermek istiyoruz. Şu an komisyon kurulması, boşa zaman geçirmek anlamına gelecek. Çünkü ifade almalar, açığa almalar daha bitmedi. Bu insanlar neye bakacak, kiminle görüşecekler? Makul zamanda başlayıp, 3 aylık içtüzükten kaynaklı çalışma süresini en iyi şekilde kullanmak istiyoruz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam