reklam
reklam

'Oğlumu dayım gibi Milli yapacağım''

Eklenme Tarihi: 31 Temmuz 2020, Cuma - 00:38   Okunma Sayısı: 159544
Bu gün size tanıtacağım kişi merhum Galatasaraylı Büyük Ali'nin(Ali Beratlıgil) yeğeni Seçkin Okutun.

Kendisi 1976  yılında Almanya'da Miltenberg de doğdu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Seçkin Okutun liseden mezun olduktan sonra uzun yıllar Alman Miltenberg takımında oyunculuk yaptı. Yıllar geçtikçe oyuncu olduğu takımın hocalığını yaptı  daha sonra hakemlik yapan  Seçkin Okutun şimdilerde Türk Miltenberg takımında U19 hocası olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Alman demiryollarında da çalışmakta olan Seçkin Okutun'un  kendi gibi ikizi Taylan da Alman takımlarında top kosturdu ve hocalık yaptı.

Galatasaraylı rahmetli Büyük Ali'nin  Almanya'nın Miltenberg şehrinde Kleinheubach takımında teknik direktör olarak görev yapan yeğeni Seçkin okutun,   ''Aileye yeni bir Galatasaraylı geliyor, oğlum Alpayı da  dayım Büyük Ali gibi Galatasaraylı ve milli yapacağım'' dedi.

Galatasaraylı milli futbolcu bir döneme adını yazdırmış ve değerli muhabir arkadaşım Sinan Beratlıgil'in de babası olan merhum Büyük Ali'nin yeğeni teknik direktör Seçkin Okutun oğlunun da dayısı gibi  Galatasaray da oynaması ve Türk milli takımında oynaması için çalışacağını ve oğlunu yetiştireceğini sözlerine ekledi.

Minik Galatasaraylı Alpay'a sağlıklı bir ömür dileyerek babasının gururla örnek aldığı ve ''Oğlumu dayım gibi Milli yapacağım'' dediği Galatasaraylı merhum Büyük Aliyi (Ali Beratlıgil) kısaca hatırlayalım.

Galatasaraylı Büyük Ali :1950’li yılların Galatasaray’ında Metin Oktay gelene kadar santrfor olarak oynamış, 1954-55 sezonunda İstanbul gol kralı olmuştu. Galatasaray formasıyla üç İstanbul Ligi şampiyonluğu yaşadı. Unutulmaz 3-1’lik Macaristan maçındaki oyunuyla dikkat çekti. Maçlardaki sakin tavırlarıyla hafızalarda yer etti.

 O dönemde bir röportajda kendini şöyle anlatmıştır  Galatasaraylı Büyük Ali  “1931’de İstanbul’da doğdum. Fakat küçük yaşta İzmit’e taşındık. Babam taş ustasıydı. Arnavut kaldırımı döşerdi. Onun işi dolayısıyla çocukluğumun bir kısmı yine İstanbul’da geçti. İlkokulu İzmit’te bitirdim. Seka kâğıt fabrikasının açtığı çıraklık kursuna gidip fabrikada çalışmaya başladım. Top oynamaya on beş yaşlarındayken başladım. Aslında o yıllarda birçok sporla uğraştım. Futbolun yanı sıra basketbol oynadım. Kürek sporuyla da uğraştım. Tek çiftede yarışıyordum. Değirmendere-Hereke arasında kürek çektim. Ayrıca çok koşardım, Derince-İzmit arasını koşardım.”

EFSANE  İSİMLER ARASINDA Futbolculuk kariyerinde "Büyük Ali" olarak bilinen ve Galatasaray'ın efsane isimleri arasında yer alan Ali Beratlıgil, Adaletspor, İstanbulspor ve Feriköy formaları da giymiş, A Milli Takım'ın 1954 Dünya Kupası kadrosunda yer almıştı. Beratlıgil, teknik direktör olarak da çok sayıda takım çalıştırmıştı.

Kaynak: ÖZEL
Editör: EMİNE AVCI KOLYONCU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam