reklam
reklam

Maltepe’nin Hava Kalitesinin Ölçümüne Başlandı

Eklenme Tarihi: 4 Temmuz 2020, Cumartesi - 00:02   Okunma Sayısı: 129409
Maltepe Belediyesi, daha sağlıklı ve daha temiz bir çevre için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında İBB ile birlikte ilçenin hava kalitesinin ölçülmesi için çalışmalarına başladı. İlçede belirlenen noktalarda İBB’ye ait mobil hava kalitesi ölçüm aracıyla ölçümler alındı.

Yapılan ölçümlerde Avrupa Birliği (AB) “Hava Kalitesi Direktifleri” ve “Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği” kapsamında ölçülmesi gereken parametrelerin kontrolü gerçekleştirildi.

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçenin hava kalitesinin iyileştirilmesi ve havası temiz bir Maltepe oluşturabilmek adına başlattığı çalışmalar kapsamında bir adım daha attı. İlçelerin hava kalitesini izleme çalışmaları kapsamında İBB Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Çevre Koruma Müdürlüğü ile birlikte ortak bir çalışmaya imza atıldı. İlçelerde belirlenen noktalarda İBB’ye ait mobil hava kalitesi ölçüm aracıyla ölçümler alınmaya başlandı. Bu ölçümlerde Avrupa Birliği (AB) “Hava Kalitesi Direktifleri” ve “Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği” kapsamında ölçülmesi gereken kükürt dioksit (SO2), partikül maddeler (PM10, PM25), azot dioksit ve azot oksitler (NO2,NOX), karbonmonoksit (CO) ve ozon (O3) gibi parametrelerin kontrolü gerçekleştirildi.

Ölçümlerle ilgili raporlar kamuoyuyla paylaşılacak

Gerçekleştirilen ölçümler sonrasında oluşacak verilerin , daha sonra düzenlenen bir raporla kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİGERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam