reklam
reklam

CHP Kartal İlçe Örgütünden CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na Destek Mesajı

Eklenme Tarihi: 2 Temmuz 2020, Perşembe - 10:42   Okunma Sayısı: 117285
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cezasının istinaf mahkemesince onanması üzerine, çok sayıda CHP’li il ve ilçe yönetimlerinden de tepki geldi. CHP Kartal İlçe Başkanlığı da, konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı

Kararın 23 Haziran tarihinde açıklanmış olmasının altının çizildiği açıklamada CHP Kartal İlçe Başkanlığı: “İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’na verilen bu hukuksuz ve haksız cezanın, yine hukuk yoluyla en üst mercilere kadar itiraz ve başvuru yoluyla değişeceğine olan inancımız tamdır” dedi.

CHP Kartal İlçe Başkanlığı :” Bizler CHP Örgütü olarak köklerimizi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne dayamış bir partiyiz. Geçmişte nasıl bu ülkenin gerçeklerini her türlü baskıya karşı söylemekten çekinmediysek, bugünde ne İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, ne de partimiz doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz.”

CHP Kartal İlçe Başkanlığı’nın yazılı açıklamasında şu cümlelere yer verildi:

İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’na verilen bu ceza 7 yıl önceki attığı tweetlerin cezası değildir. 25 Yıl sonra üst üste 2 seçimden zaferle çıkan, İstanbul’da yanlış giden hizmetlere, politikalara, siyasete ve ayrıma dur diyen milyonların haykırışına ses olan hakikatin hepimizi özgürleştireceğini söyleyen ve söylemekten korkmayan bir kadına, bir anneye verilen haksız cezadır.

Kararın 23 Haziran’da açıklanması bile hizmet ve insan odağından uzak iktidarın, kin ve intikam arayışının göstergesidir. Herhangi bir eleştiride sandığı gösterirken, artık sandıktan korkar olmuştur. Kendilerinin başarısızlıklarını hukuktan yoksun, siyasi kararlarla susturmaya çalışmaktadırlar.

Bizler CHP Örgütü olarak köklerimizi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne dayamış bir partiyiz. Geçmişte nasıl bu ülkenin gerçeklerini her türlü baskıya karşı söylemekten çekinmediysek, bugünde ne İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, ne de partimiz doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Verilen ceza muhalif kesimleri sindirme politikası olsa da, partimiz, il başkanımıza ve tüm partililerimize sahip çıkacaktır. Bu mücadele bir tweet olayı değildir. Bu mücadele demokratik hukuk devleti meselesidir.

Verilen ceza, siyasi iktidarın yönlendirdiği ve talimat vererek müdahale ettiği yargıyı, kılıç gibi kullanarak muhaliflerini, hukuk eliyle bertaraf etmeye çalışmasıdır.

Yargı uzun zamandır bağımsız ve tarafsız olmaktan çıkmış, siyasi iktidarın istekleri doğrultusunda, hukuku insanların özgürlüklerine müdahale olarak kullanmaya başlamıştır.

“CHP olarak; ulu önderimizin çağdaşlaşma ilkesi ışığında, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletine olan inancımız ve mücadelemiz devam edecektir.”

En küçük eleştiri ve düşünce açıklamasına dahi katlanamayan siyasi iktidar gerçekleri dile getiren muhaliflerine hukuku zorlayarak haksız cezalar çıkarmakta ve özgürlüklerini kısıtlamaktadır.

İl Başkanımız Dr.Canan Kaftancıoğlu’na verilen bu hukuksuz ve haksız cezanın, yine hukuk yoluyla en üst mercilere kadar itiraz ve başvuru yoluyla değişeceğine olan inancımız tamdır.

CHP, İl başkanımızın yanında yer alarak her türlü baskıya rağmen gerçekleri söylemeye devam edecektir.

Ulu önderimizin çağdaşlaşma ilkesi ışığında, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletine olan inancımız ve mücadelemiz devam edecektir.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun yargı süreci Yargıtay’a taşınıyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin askeriye veya emniyet teşkilatını aşağılama’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ ve ‘Silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı davada geçtiğimiz yıl Eylül ayında karar çıkmıştı.

Mahkeme, Kaftancıoğlu hakkında, ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’, ‘kamu görevlisine alenen hakaret etmek’, ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak’, ‘Halkı din ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçlarından toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası kararı vermişti.

Dosyanın İstinaf Mahkemesi'ne taşınmasının ardından, dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını oybirliği ile onadı. Kararda, Yargıtay yolunun açık olduğu belirtildi.

Kaftancıoğlu'nun avukatı Ergün Özer, kararın ardından bir televizyon kanalının (Halk TV) canlı yayınına telefonla bağlandı ve kararın kendilerine henüz tebliğ edilmediğini belirterek, tepki gösterdi.

Özer yapmış olduğu açıklamada, “Daha karar bize tebliğ edilmeden birtakım kanallara servis edilmiş. Elimize gerekçeli karar da henüz ulaşmadı. Elimize ulaşmasını bekleyeceğiz. Geldiğinde gereğini biz de yapacağız. Temyiz yolu açık olan bir karar olacak bu sonuçta. Dolayısıyla yasal süreç devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİĞERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam