Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2020/06/05/9.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

HDP Grup Başkanvekili Beştaş, üç ismin vekilliğinin düşürülmesini değerlendirdi

Eklenme Tarihi: 5 Haziran 2020, Cuma - 13:14   Okunma Sayısı: 525433
HDP Grup Başkanvekili Danış Beştaş, üç ismin milletvekilliklerinin düşürülmesini, "Anayasa Mahkemesi önünde üç milletvekilinin bireysel başvurusu hala görüşülürken ve tebligatlar devam ederken bu süreç işletildi." şeklinde değerlendirdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, CHP'li Enis Berberoğlu, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesini, "Tartışmalı bir yargı süreci devam ederken, Anayasa Mahkemesi önünde üç milletvekilinin de bireysel başvurusu hala görüşülürken ve tebligatlar devam ederken bu süreç işletildi." diye değerlendirdi.

Beştaş, HDP milletvekilleriyle Meclis'te yaptığı basın açıklamasında, TBMM'de dün tarihin en karanlık sayfalarından birine imza atıldığını, Güven, Farisoğulları ve Berberoğlu'nun milletvekilliklerinin düşürüldüğünü söyledi.

Beştaş, "Kesinlikle tartışmalı bir yargı süreci devam ederken, Anayasa Mahkemesi önünde üç milletvekilinin de bireysel başvurusu hala görüşülürken ve tebligatlar devam ederken bu süreç işletildi. Üstelik 2 yıldan başlayarak geriye doğru, uzun süredir bekletilen dosyalar okutuldu. Bunlar neden dün okundu? Bu sorumuzun yanıtını dün AKP milletvekilleri verdi; 'Biz Cumhurbaşkanımızın talimatlarına uyarız.' dedi." görüşünü savundu.

Güven ve Farisoğulları'na ceza veren mahkeme heyetinin FETÖ'den yargılandığını ve ceza aldığını ifade eden Beştaş, FETÖ kumpası diye ilan edilen davaların tümünde beraat kararları verilirken KCK ve HDP'ye yönelik davalarda bir adım atılmadığını öne sürdü. Beştaş, "Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları hiçbir yere gitmedikleri halde dün gece gözaltına alındı ve alelacele tutuklandı. Bunu da nasıl bir plan dahilinde işlettiklerini hepimiz yaşayarak öğrendik." dedi.

Basın açıklamasının ardından Beştaş ve HDP milletvekilleri, ellerinde yazılı dövizlerle Meclis bahçesinden yürüyerek Güvenpark'a geçti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam