reklam
reklam

'Kupaları boyundan büyük'

Eklenme Tarihi: 4 Haziran 2020, Perşembe - 09:43   Okunma Sayısı: 205210
Maltepe’den bir şampiyon karateci yetişiyor; Rana Elvin Köse

Rana Elvin Köse, 2010 doğumlu. 2018’in şubat ayında karateyle tanıştı, aynı yılın Ekim ayında düzenlenen İller Arası

Altın Kupa Karate Şampiyonası’nda minik yıldız ikinciliğini kazanıp ilk başarısını elde etti ve arkası geldi

 

Baba Recep Köse tam bir spor aşığı, amca Ekrem Köse amatör spora gönül vermiş bir spor insanı olunca genlerden gelen bir yetenek olsa gerek 2012 doğumlu kızımız minik Rana Elvin Köse, yaşıtları bebekle oynarken karate salonunun yollarını aşındırmaya başladı. Pars Karate Kulübü’nün başarılı hocaları Tahsin Çalışkan ve Ercan Öztürk minik kızdaki cevheri hemen keşfetti ve onu adeta bir mücevher gibi işlemeye başladı. 2018 yılının şubat ayında karate ile tanışan Rana Elvin, 13 Ekim 2018’de İstanbul’da düzenlenen İller Arası Altın Kupa Karate Şampiyonası’nda ilk ciddi sınavına çıktı ve minik yıldızlarda ikinciliği elde edip ilk başarısına katıldığı ilk resmi mücadelede ulaştı. Başarıdan başarıya koşan minik sporcu 38. Minikler İstanbul Karate Şampiyonası 19/20 ocak 2019 tarihinde Sarıyer Spor Salonu’nda yapıldı. Şampiyonada Maltepe’yi temsil eden Pars Karate Spor Kulubü sporcusu olarak milli takım kampına katılma hakkı kazandı. Başarılar birbirini kovalamaya başladı.

Rana Elvin Köse, 12/17 mart 2019 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Türkiye Minik Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda 7 yaş kateorisinde Türkiye 5.’si oldu Uluslararası derece Türkiye Karate Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan Karadeniz ve Hazar Denizi Ülkeleri Uluslararası Karate Şampiyonası, Rize Yenişehir Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Şampiyonaya ilk kez katılan Pars Karate sporcusu Rana Elvin Köse, ilk uluslararası mücadelesinde çıkardığı güzel maçlarla 5. oldu. 27/29 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul Ataşehir’de düzenlenen 39 ülkenin katıldığı Uluslararası Turkish Open Grand Prix Karate Şampiyonasında takım arkadaşlarıyla birlikte bayan kata 1.si olarak altın madalya ve kupa kazandılar. Bu büyük gururu hocaları Tahsin Çalışkan, Ercan Öztürk ve Ercan Erkan ile paylaştılar. Şevval Türkmen, Mahanna Eiri ve Rana Elvin Köse’den oluşan ekip, 8-10 yaş Bayan Kata şampiyonu unvanını kazandı. 3-5 Ocak 2020 tarihlerinde İstanbul WOW Otel spor salonunda düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’na katılan Rars Karate üçlüsü Rana Elvin Köse, Şevval Türkmen, Mahana Eiri burada da ikinci olarak kazandıkları gümüş madalyalarını ve kupayı Maltepe’ye getirdiler.

 

Minik sporcular, Tahsin Çalışkan Ercan Öztürk ve Ercan Erkan hocaları ile birlikte kendilerine destek olan Maltepe Belediyesi Spor Müdürü Hamit Korkmaz ve Maltepe Belediyesi Spor Genel Koordinatörü Vaner Pekin’in başarılarında paylarının olduğunu söylediler. Gülsuyu İlkokulu 2 sınıfta okuyan Rana Elvin Köse’ye okul müdürü Serhat Özçelik ve sınıf öğretmeni Hatice Solaklar da büyük destek veriyor. Okulda şampiyon sporcu Rana Elvin Köse için özel bir pano yapıldı. 29 Şubat 1 Mart 2020 tarihleri arasında Tekirdağ’da düzenlenen İller arası Trakya Karate Ligi Süleymanpaşa etabında Rana Elvin Köse’yi bir sürpriz bekliyordu. Birincilik kürsüsüne çıkan Rana Elvin Köse’nin doğum tarihi olan 29 Şubat, müsabakalarla aynı tarihe denk geldiği için şampiyonluk kürsüsünde minik sporcu için doğum günü kutlamas ı da yapıldı.

Milli Takım Organizatörü İbrahim Akbulut, minik sporcunun madalyasını takarken doğum günü pastasını da birlikte kestiler. Rana elvin Köse’ye Tekirdağ’dan sonra şampiyon olarak döndüğü yuvası Pars Karate Spor Salonu’nda da sporcu arkadaşları ve aillelerinin katılımıyla muhteşem bir doğum günü kutlaması yapıldı Pars Karate Spor Kulubü sporcularının MASK Başkanı Behram Kaçar’a madalyalar ve kupalarla yaptıkları ziyarette Rana Elvin Köse de yer aldı. Evde anne ve babasının sözünü dinleyen ev işlerinde annesine yardım eden derslerine özveriyle çalışan öğretmeninden sürekli yeni şeyler öğrenen ve boş kaldığı zamanlarda kitap okuyan oyun saatini iple çeken ve istediği oyunları oynayan hayvanları ve doğayı çok seven ve onları temasla bulunarak yem ve su süt gibi yiyecekleri evcil ve sokak hayvanlarıyla paylaşan 8 yaşında elit mili sporcu Rana Elvin Köse, Kovid 19 salgını nedeniyle yaşadığı sokağa çıkma yasaklarını da en işi şekilde değerlendirip, çalışmalarına evinde babasının nezaretinde devam etti. Bu süreçte düzenlenen Türkiye Online Kata Şampiyonası’nda grup ikinciliğini elde ederek başarılarına bir yenisini ekledi. Japonya’dan gelen hocalar Rana Elvin Köse’nin idmanını özel olarak izleyip hayranlıklarını ifade ettiler.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam