reklam
reklam

Bahçeli’den ’kardeş kavgası’ uyarısı

Eklenme Tarihi: 8 Ocak 2015, Perşembe - 14:00   Okunma Sayısı: 130905

Osmaniye Belediyesi Hizmet Binası açılışına katılan Devlet Bahçeli, 2014 yılının ‘Kayıp ve hüsran’ dolu bir yıl olarak tarihe geçtiğini öne sürdü. Huzursuzluk anlayışının 2014’e damga vurduğunu iddia eden Bahçeli, “Etnik hezeyanlar ve kimlik merkezli tahrikler, devlet ve toplum hayatının işleyişine çomak sokmuştur” dedi. Bölücülerin AK Parti’den cesaret aldığını ve Türkiye’yi kardeş kavgasına sürüklemek için yarış içine girdiklerini ileri süren Bahçeli, “Çözüm adı verilen süreç ihanetiyle etnik temelde ayrışmanın fitili ateşlenmiştir” diye konuştu.

“BİZ BU TOPRAKLARI KOLAY YURT YAPMADIK”

“Aziz milletimizi masalarda böldürmeyiz, pazarlık malzemesi yaptırmayız” diyen Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: “Şehit yadigarı topraklarımızda gözü olanları affetmeyiz. Bir insanımızdan bile vazgeçmeyiz. Tertemiz bir sayfaya ihtiyacımız var. Yenilenmiş bir iradeyi, herkesi bağrına basan güçlü ve milli bir iktidarı Osmaniye sabırsızlıkla beklemektedir. Şehitlerimizi mahcup edemeyiz. Bu itibarla sorumluluğumuz büyüktür. Biz bu toprakları kolay yurt yapmadık, bu zamana kolay gelmedik. Bu devleti kolay kurmadık. Paralel cambazıyla gündem saptıranlara, algı operasyonlarıyla doğruluğu ve namuslu olmayı kapatanlara emanet edecek artık hiçbir şeyimiz yoktur.”

“MHP’SİZ BİR MECLİS ARANMIŞ, OLMAMIŞTIR”

Yıllarca köken ve mezhep ayrımı yapmadan can verip, kan döktüklerini ve bedel ödediklerini vurgulayan Devlet Bahçeli, devanın milliyetçi vatansever vicdanların elinde olduğunu söyledi. MHP’nin, bin yıllık kardeşliğin devamı yolunda önemli mesafeler kat ettiğini dile getiren Bahçeli, Türkiye üzerinde oynanan oyunların, MHP üzerinde oynanmak istendiğini de iddia etti. MHP’nin sokaklara çekilerek kardeş kavgasına itilmek istendiğini ancak kendilerinin ‘Asla’ dediğine vurgu yapan Bahçeli, “Karanlık senaryolara bulaştırılmak istenmiş, tutmamıştır. Her türlü iftirayla MHP’siz bir meclis aranmış, olmamıştır. Her hileyi boşa çıkaran partimiz bugün iktidara koşmaktadır ve Türkiye’nin sorunlarına neşter vurmak için tüm hazırlıklarını sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

“ETNİK KİMLİK YAKIŞTIRMASI YAPANLAR KAYBEDECEKTİR”

“Bizler bu topraklar üzerinde yüzyıllardır yaşayan, müşterek değerleri ve hedefleri, farklılıklarından fazla ve anlamlı olan büyük bir milletin mensuplarıyız” ifadelerini kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hamd olsun bu kültür ve kurallar, saldırılara rağmen ayaktadır. 2015 yılında Türk milleti, üzerine geçirilmeye çalışan kefeni bir kader olarak kabul etmeyecektir. Türkiye’nin husumet ve kavgayla tükenip yok olmasına seyirci kalmayacaktır. Herkes yöresi, anasının dili ve etnik temeli ne olursa olsun her vatandaşımız Türk milleti, milli kimlikle birlikte yaşama ve kardeşlik etrafında kenetlenecektir. Türk milleti yasalarla belirlenmiş, masalarda oluşmamış, müzakerelerle var olmamıştır. Türkiye’de etnik kimlik yakıştırması yapanlar kaybedeceklerdir. Topraklarımızı parselleme evresinde olanlar kabusla tanışacaktır ve danayla kuyruğunu koparmak isteyenler de emin olun rezil olacaktır.”

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam