reklam
reklam

Irak Başbakanı Kazımi'den Bağdat Operasyonlar Komutanlığına yeni isim

Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2020, Salı - 14:47   Okunma Sayısı: 103204
Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Bağdat Operasyonlar Komutanlığına Korgeneral Kays el-Muhammedavi'yi atadı.

Başbakanlık Askeri Sözcüsü Yahya Resul, yaptığı açıklamada, Silahlı Kuvvetler Komutanı ve Başbakan Kazımi'nin, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan Bağdat Operasyonlar Komutanı Abdulhüseyin Temimi'nin yerine Korgeneral Muhammedavi'yi atadığını duyurdu.

Muhammedavi, Ekim 2019'da patlak veren gösteriler sırasında protestoculara karşı şiddet kullanıldığı gerekçesiyle Bağdat Operasyonlar Komutanı Korgeneral Celil Rubayi'nin görevden alınması üzerine bir süre bu görevi yürütmüş ancak aralık ayında sağlık sorunları gerekçe gösterilerek görevinden alınmıştı.

Temimi'nin ise beyin kanaması geçirdiği, tedavi için yurt dışına gönderildiği ve durumunun kritik olduğu iddia ediliyor.


Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam