reklam
reklam

Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde devrim gibi kararlar

Eklenme Tarihi: 8 Ocak 2015, Perşembe - 14:00   Okunma Sayısı: 126511

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde alınan kararlar açıklandı. Komite toplantısında alınan kararlara göre, uydu fırlatma sistemi projesindeki çalışmaların hızlandırılarak devam edilmesine karar verildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülen uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ile ilgili görüşmelerin devam edilmesine karar verildiği toplantıda alınan diğer kararlar şöyle:

“Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından değerlendirme çalışmaları tamamlanan çeşitli projeler ele alınarak, milli muharip uçak geliştirilmesi projesi kapsamında ön tasarım aşamasına geçilmesi, toplam 100 adet tedarik edilmesi planlanan yeni nesil F-35 savaş uçağından daha önce verilen 2 adet siparişe ilave olarak 4 adet uçağın daha tedarik edilmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin muhabere kabiliyetlerinin geliştirilmesi, milli piyade tüfeği (MPT-76) projesinde seri üretime geçilmesi, daha önce alım kararı verilen 6 adet ağır yük helikopterine ilaveten 5 adet daha (CH-47F-CHINOOK) helikopter tedariği konularında karar verilmiştir.”

Savunma Sanayii İcra Komitesi, ayrıca yürütülen projeler kapsamında ortaya çıkan ilave ihtiyaçların tedariki için Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nı yetkilendirdi.

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam