reklam
reklam

Aile ve Çalışma Bakanlığının Kovid-19 sürecinde psikososyal desteği sürüyor

Eklenme Tarihi: 30 Nisan 2020, Perşembe - 12:07   Okunma Sayısı: 133807
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başta 65 yaş üstü vatandaşlar, engelliler, şehit yakınları ve gaziler ile ihtiyaç duyan tüm vatandaşlara Kovid-19 ile mücadele sürecinde telefonla psikososyal destek hizmeti sunuyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelliler ve onların bakımlarını üstlenenler, şehit yakınları, gaziler, koruyucu ailelerin yanı sıra yurt dışından gelip karantina altında tutulan, evde olduğu için kendini mutsuz hissedenler Bakanlığın Kovid-19 Psikososyal Destek hizmetinden yararlanabiliyor. Bu kapsamda, Kovid-19 hastalığının Türkiye'de görüldüğü ilk dönemden bu yana verilmeye başlanan ve sonrasında yoğunlaşan hizmet kapsamında 7-15 Nisan haftasında, ülke genelinde yaklaşık 14 bin kişiye telefonla psikososyal destek hizmeti verildi.

Psikososyal destek ekipleri nasıl çalışıyor?

Psikososyal destek ekibi psikolog, psikolojik danışman ve sosyal çalışmacılardan oluşuyor.

Talep olmasa bile aranarak ihtiyaçları sorulan 65 yaş üstü kişilere moral verilen, ihtiyaç halinde vatandaşların periyodik aralıklarla takibinin yapıldığı psikolojik destek görüşmelerinin süreleri 20-30 dakika arasında değişiyor.

Destek hatları, farklı illerde 08.00'den 17.30'a, 20.00'ye ya da 00.00'a kadar, bazı illerde ise 7 gün 24 saat hizmet sunuyor.

Koronavirüsten korunma yollarıyla ilgili bilgilendirmelerin de yapıldığı telefon görüşmelerinde, vatandaşlara, ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra aile iletişimini güçlendiren ve çocuk gelişimini destekleyen etkinliklerle ilgili rehberlik hizmeti de veriliyor, vatandaşların sorunlarla baş etme becerilerinin geliştirilmesine destek sağlanıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam