reklam
reklam

Van'da Kırgız çocuklardan "Evde kal" klibi

Eklenme Tarihi: 19 Nisan 2020, Pazar - 10:41   Okunma Sayısı: 111893
Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Kırgız ailelerin çocukları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında "Evde kal" çağrılarına dikkati çekmek için klip hazırladı.
VAN (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Kırgız ailelerin çocukları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında "Evde kal" çağrılarına dikkati çekmek için klip hazırladı.

Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan 1980'li yıllarda göç eden ve 1982'de Türkiye'ye getirilerek Erciş'e 30 kilometre uzaklıktaki Ulupamir Mahallesi'ne yerleştirilen Kırgızlar, Kovid-19'un yayılmasını önlemeye yönelik çalışmalara kliple destek verdi. 

Klipte yöresel kıyafetlerini giyen çocuklar, "Evde kal Türkiye", "Gelecek için evde kal, kitap oku Türkiye", "Hayat eve sığar, evde kal Türkiye", "Hem kendimizi hem de ülkemizi virüse karşı koruyalım", "Sadece kendinizden değil çevrenizdeki herkesten sorumlusunuz", "Sağlık çalışanlarımız için evinde kal Türkiye" mesajlarını dile getirdi. 

 
Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam