reklam
reklam

Apostol: 'Eğer yeni kilise yapılacaksa hayırlısı olsun’

Eklenme Tarihi: 6 Ocak 2015, Salı - 15:00   Okunma Sayısı: 171592

Törende Derkon Metropoliti Apostol, Yeşilköy’de yapılacak olan yeni kilise için, “Eğer kilise olacaksa hayırlısıyla olsun” dedi.

Hz.’İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin 2015’inci yıl dönümünde Yeşilköy’de Marina’da haç atma töreni düzenlendi. Rum kilisesinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren ayin sonrası marinada tören düzenlendi. Törene katılacak olanlar Derkon Metropoliti Apostol eşliğinde deniz kenarına yürüdü. Denize atılacak olan haç atma töreni için vatandaşlar soğuk ve yağışlı havaya aldırış etmeden dakikalarca deniz kenarında beklerken okunan dualar sonrası haç denize fırlatıldı. Denize atılacak olan haçı çıkarmak için Yorgo Erkek(25) dışında kimse katılmadı. Metropolit Apostol'ün denize attığı haçı çıkaran Erkek, “Tek sorun beklemekti. Su o kadar soğuk değildi ama teknede beklemek zordu. Biz görevimizi yaptık. İnşallah bu yıl iyi geçer" dedi.
Erkek, daha sonra bornozu ile birlikte ısınmak için kiliseye doğru koştu.

“EĞER YENİ KİLİSE YAPILACAKSA HAYIRLISI OLSUN”
Tören sonrası yeni yıl için iyi dileklerde bulunan Derkon Metropoliti Apostol, Yeşilköy’de yapılması planlanan yeni kilise ile ilgili soruya, “Bize yeni yapılacak olan kilise ile ilgili böyle bir bilgi ulaşmadı. Ancak eğer yeni bir kilise olacaksa, hayırlısıyla olsun” dedi.

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam