reklam
reklam

Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 32 hakim ve savcı tutuklandı

Eklenme Tarihi: 21 Temmuz 2016, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 124631

İSTANBUL

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanhakim ve savcılardan şu ana kadar 32'si tutuklandı, 16'sı serbest bırakıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alındı.

Bu kapsamda gözaltına alınan 86 şüpheliden ifade alma işlemi biten ve tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 48 hakim ve savcının, gruplar halinde nöbetçi hakimlikçe sorgularının alınması tamamlandı.

Nöbetçi hakimlik, son olarak sevk edilen 19 hakim ve savcıdan 13'ünün "silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçlarından tutuklanmasına, 6'sının da adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

Tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen ilk grup olan 48 hakim savcıdan 32'si tutuklanırken, 16'sı adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmış oldu.

Öte yandan, gözaltında tutulan 38 hakim ve savcının işlemleri ise sürüyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam