reklam
reklam

Bozcaada Ekolojik Festivalinin yedincisi  07 – 11 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek

Eklenme Tarihi: 10 Nisan 2020, Cuma - 10:18   Okunma Sayısı: 108696
7. BIFED Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali, 07 – 11 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenleniyor. Festivalin yarışma bölümünde yer alacak olan filmlerin konularını çevre sorunlarından almış ve 01 Ocak 2016 tarihinden sonra çekilmiş isteniyor. BIFED’in amacı, tüm dünyadan ekolojiyi (doğa, toplum, kültür) konu alan seçkin filmleri Bozcaada’ya getirmek, sanat ve ekoloji alanlarını birleştirmek ve finalistler arasından da en mükemmel olarak niteleneni ödüllendirmek olarak belirlendi.

Festival:Uluslararası Belgesel Yarışması, Uluslararası Öğrenci Ödülü (Gaia Öğrenci Ödülü) ve  Panorama Film Gösterimleri adlı  üç ayrı bölümden oluşacak.   Festival  aynı zamnda yönetmenler ve diğer misafirlerin (gazeteciler, profesyoneller, film temsilcilerinin) katılımını destekleyen bir  festival.

Yabancı dillerdeki tüm filmler altyazılı olarak gösterilecektir. Türkçe filmlerin de İngilizce altyazısı olması zorunlu. Tüm festival dokümanları hem İngilizce hem de Türkçe olarak yayınlanacak.

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivalinin ödülleri; Uluslararası Yarışmada en az beş kişiden oluşan, Gaia Öğrenci Ödül’ünde de  en az üç kişiden oluşan ve Festival yönetimince belirlenen uluslararası yetkin bir jüri tarafından kararlaştırılacak. Diğer ödüller ve mansiyonlar da  Festival süresince duyurulacak.

Son başvuru tarihi 15 Mayıs 2020 olarak belirlenen festivalde önseçim için gönderilmiş olan kopyalar (flash diskler, DVD’ler, kartlar, vb.) iade edilmeyecek ve BIFED arşivinde saklanacak. Özellikle geri istenildiğinde ise gönderim ücreti film sahibi ya da sahipleri tarafından karşılanacak.

Festivalin yarışma bölümüne başvuran filmler uluslararası bir seçici kurul ve uluslararası sanatçılar ve film, sanat, ekoloji ve çevre alanlarından profesyonellerden oluşan jüri tarafından BIFED 2020 finalinde değerlendirilecek. Yarışmaya kabul edilen eserlerin sahipleri 15 Temmuz 2020 tarihine kadar bilgilendirilecek.

Festivalin http://bifed.org/ adresinden elde edilebilecek olan şartnamesinde yer alan  ve talep edilen tüm dokümanların 15 Mayıs 2020 tarihine kadar şu adrese gönderilmesi istenilmekte:

İstanbul Bilgi Üniversitesi

c/o BIFED (Ethem Özgüven)

 

Santralistanbul Kampüsü

Eski Silahtarağa Elektrik Santralı

Kazım Karabekir Cad. No: 2/13

34060 Eyüp İstanbul

Tel: (0212) 311 7571

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ORÇUN YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam