reklam
reklam

'Meclise atılan bombalar intikam saldırısına dönüştü'

Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2016, Çarşamba - 15:00   Okunma Sayısı: 132654

TBMM 

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin Meclis tanığı MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM gece yarısından sabaha kadar bombalanırken, Genel Kurulda ve sığınakta neler yaşadıklarını, AA muhabirine anlattı.

Saat 22.30 gibi darbe girişimi olduğunun anlaşıldığını kaydeden Akçay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hemen Başbakan Binali Yıldırım'ı aradığını, kamuoyuna da "MHP'nin darbeye karşı olduğunu" açıkladığını söyledi.

Akçay, "Eğer Meclise gidişi geciktirirsek, belki darbeciler girecek ve bizim oraya girmemiz imkansız hale gelecekti. Bu nedenle Genel Başkanımızın da bilgisi dahilinde süratle Meclise geldik. dedi.

"Konuşmalar yapılırken bombalar atılmaya başlandı"

Milletvekilleri olarak ilk görevlerinin Meclise sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Akçay, "Genel Kurulda konuşmalar yapılırken bombalar atılmaya başlandı. Belli ki darbeciler de Meclisi takip ediyorlardı. Atılan bombalar Meclisi ele geçirme operasyonundan ziyade hınç, intikam alma, öfke saldırısına dönüştü, onu hissettik. Hatta helikopterlerle girmeye çalışmışlar, ancak Meclis emniyet güçlerinin müdahalesiyle giremediler, tanklar da giremedi." değerlendirmesini yaptı.

Askeri kışlaların girişlerinin iş makinaları ile çevrildiğini kaydeden Akçay, "Kışlaların önünde demokratik niyetle başlayan gösteriler provokatörlere hizmet eder duruma da gelebilir. Gösterileri asker düşmanlığına dönüştürmek isteyen kesimler de var. Bunlara dikkat etmek gerekiyor." sözlerini sarfetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam