reklam
reklam

Köprüde Buluşmalar Bu Yıl Online Olarak Gerçekleşiyor

Eklenme Tarihi: 6 Nisan 2020, Pazartesi - 06:27   Okunma Sayısı: 219519
Covid-19 salgınının Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemik ilan edilmesinin ardından gerekli önlemleri alan Köprüde Buluşmalar, Film Geliştirme Atölyesi, Komşular Platformu ve Work in Progress’e proje ve filmleri ile seçilen sinemacıları uluslararası sunumlarını ve jüri toplantılarını yapmak üzere 14-17 Nisan tarihlerinde online olarak bir araya getirecek.

Bu yılki Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne Türkiye’den 112 başvuru yapıldı

Köprüde Buluşmalar’ın 15. Yılında TRT’nin katkıları ile online olarak düzenlenecek Film Geliştirme Atölyesi’nde sinemacılara verilen desteklere bir yenisi daha ekleniyor. Film Geliştirme Atölyesi’nde 50.000 TL TRT Özel Ödülü Türkiye’den bir projeye verilmeye başlanıyor.

Bu yıl Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne Türkiye’den 112 başvuru yapıldı. Başvurular danışma ve okuma kurulu tarafından değerlendirildi ve atölyeye katılacak 10 kurmaca ile 1 belgesel film projesi belirlendi. Projelerin uluslararası sunumları 14-17 Nisan tarihlerinde online olarak yapılacak.

Film Geliştirme Atölyesi’ne seçilen 10 kurmaca 1 belgesel uzun metraj proje yönetmen ve yapımcıları, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi, IKSV Nejat Eczacıbaşı Binası ve online platformlarda senaryo ve prodüksiyon atölyesinde 9-13 Mart tarihlerinde eğitmenler Signe Zeilich Jensen, Nazlı Elif Durlu ve Dimitris Emmanouilidis, Kıvılcım Akay ve Anamaria Antoci ile çalıştılar.

Film Geliştirme Atölyesi’ne katılan projeler:

Agoni (yön. Ali Vatansever, yap. Selin Vatansever Tezcan, Oya Özden – Terminal Film)

Aniden (yön. Melisa Önel, yap. Alara Hamamcıoğlu – Vigo Film)

Ebedi Alev (yön. Emre Akay, yap. Ali Özgür Baltacı – Emre Akay Film)

Güzel Bir Gece (yön. Ozan Yoleri, yap. Arda Çiltepe, Ilgın Coşar – Vigo Film)

Hazine (yön. Salih Demir, yap. Çekdar Erkıran – Layen Film)

İki Gözlüler (yön. Ziya Demirel, yap. Annamaria Aslanoğlu – İstos Film)

Kan ve Gül (yön. Sinan Öztürk, yap. Yamaç Okur – Ay Yapım)

O Yaratıklardan Biri (yön. Ali Özkul, yap. Ceylan Özgün Özçelik, Fırat Sezgin – EHY Film Prodüksiyon, Institute of Time)

Orada Mısın? (yön. Aysim Türkmen, yap. Nesra Gürbüz – Monomit Film)

Film Geliştirme Atölyesi ödüllerinin sahipleri uluslararası jüri ile yapılacak online görüşmelerin ardından belirlenecek.

Film Geliştirme Atölyesi Ödülleri:

*TRT Özel Ödülü – 50.000 TL

*Köprüde Buluşmalar Ödülü - 30.000 TL

*CNC Ödülü - 8000 Avro

*Melodika Ses Ödülü

*Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü

*Genius Park Görsel Efekt Ödülü

*Transilvania Pitch Stop Ödülü

*SE-YAP Ödülü

Kitap ve dizi sunumları online olarak yapılacak

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi kapsamında bu yıl Türkiye’de ilk kez kitap ve dizi sunumları online olarak yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda da edebiyat uyarlaması konusunda düzenlenen etkinliklerin ardından ödüllü yazar Burhan Sönmez’in İstanbul İstanbul adlı kitabının sunumu Kalem Ajans tarafından yapacak.

2015 yılında Dizilerin Dijitale Dönüşümü başlığı altında düzenlenen dijital platformları ve episodik anlatıma odaklanan Köprüde Buluşmalar’da bu yıl ilk kez yazarları arasında Hakan Bıçakçı, Ramin Matin ve Emine Yıldırım’ın bulunduğu, Gölge Otel dizi projesi de seçkide yer alacak.

Komşular Platformuna seçilen çalışmalar açıklandı

Bu yıl 14-17 Nisan 2020 tarihlerinde online olarak düzenlenecek Komşular platformuna bugüne dek 7 ülkeden geliştirme aşamasında olan toplam 24 proje seçildi. Secilen prpeler arasında yer alan Entwined (Minos Nikolakakis), Smuggling Hendrix (Marios Piperides- Cyprus), Ava (Sadaf Foroughi- Iran), Neighbours (Grigol Abashidze- Georgia), Radiogram (Rouzie Hassanova- Bulgaria) ve My Favorite Fabric (Gaya Jiji- Syria) ilk uluslararası gösterimlerini Cannes, Toronto, Tribeca, Sofia ve Dubai gibi prestijli festivallerde yaptı.

Köprüde Buluşmalar’ın 15. senesinde Komşular Platformu’na Ermenistan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Lübnan, Romanya ve Yunanistan’dan toplam 8 proje seçildi.

Proje ekipleri 14 – 17 Nisan tarihlerinde uluslararası film profesyonelleri ile birebir toplantıları ve jüri sunumlarını online platformlar üzerinden yapacaklar.

Komşular Platformunun ödülleriyse 8000 Euro’luk CNC Ödülü ve Postbıyık Ses Post-Prodüksiyon Ödülü olacak .

Atölyeye katılacak projeler:

A Pair of Leather Clogs (Yönetmen: Olga Korotko, Yapımcı: Etienne de Ricaud - Caracteres Productions / Kazakistan

Chronicle of a Winter: Tehran 1979 (Yönetmen: Sahar Salahshoori, Bahar Shoghi Yapımcı: Mina Kesheveraz – MinDoc Production ) / İran

Grey Skies (Yönetmen: Kote Kalandadze, Yapımcılar: Elene Margvelashvili – Paraschute Films ) / Gürcistan

Jeux Sans Frontieres (Yönetmen: Andrei Cretulescu, Yapımcılar: Cristian Nicolescu, Codruta Cretulescu – Digital Cube, Kinosseur) / Romanya

Maad (Yönetmen: Hussen Ibraheem Yapımcılar: Tania El-Khoury, Lara Abou Saifan – Placeless Films) / Lübnan

Pearl Tears (Yönetmen: Levon Minasian, Yapımcılar: Ani Vorskanyan, Marc Bordure, Robert Guédiguian, Turid Oversveen – anEva Production, Agat Films & Cie, 4½ Fiction ) / Ermenistan

Woof (Yönetmen: Yorgos Teltzidis) / Yunanistan

You Look Like Your Father (Yönetmen: Levan Lomjaria, Yapımcılar: Vaku Kirkitadze – Georgian Film Cluster) / Gürcistan

Work In Progress’de Festival Scope’la işbirliğine gidildi

Work in Progress, Türkiye’den post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj filmlerin ve belgesellerin ilk uluslararası sunumlarını yaparken aynı zamanda filmlerin tamamlanmasına destek olmayı amaçlıyor. Köprüde Buluşmaların 15. senesinde Work In Progress jüri gösterimleri, sunumları ve toplantıları 14-17 Nisan tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Dağıtımcılar, festival ve fon yöneticileri, TV kanal temsilcilerinden oluşan profesyonellere yönelik gösterimler ve ekiplerin sunumları Festival Scope işbirliği ile yapılacak. Atölye sonunda uluslararası jüri ödül almaya hak kazanan filmleri belirleyecek.

2019 yılında Köprüde Buluşmalar atölyelerine katılmış filmler arasından Kız Kardeşler (Emin Alper), Görülmüştür (Serhat Karaaslan), Peri: Ağzı Olmayan Kız (Can Evrenol), Kronoloji (Ali Aydın), Küçük Şeyler (Kıvanç Sezer), Kraliçe Lear (Pelin Esmer) ve Entwined (Minos Nikolakakis) 2019 yılında ilk gösterimlerini seçkin festivallerde yaptılar.

Work In Progress’e seçilen projeler:

Af (Yönetmen, yapımcı: Cem Özay, Ömür Güner – ABC Film)

Ela ile Hilmi ve Ali (Yönetmen: Ziya Demirel, Yapımcı: Annamaria Aslanoğlu– İstos Film)

İki Şafak Arasında (Yönetmen: Selman Nacar, Yapımcılar: Burak Çevik- Kuyu Film, Diloy Gülün- Karma Film)

Hayaletler (Yönetmen: Azra Deniz Okyay, Yapımcı: Dilek Aydın- Heimatlos Films)

Kumbara (Yönetmen: Ferit Karol, Yapımcı: Nefes Polat – Nefes Films)

Örtbas (Yönetmen: Ahmet Necdet Çopur, Yapımcılar: Anke Petersen, Delphine Morel, Nadir Öperli – Jyoti Films, TS Productions, Liman Film)

Zuhal (Yönetmen: Nazlı Elif Durlu, Yapımcı: Annamaria Aslanoğlu – İstos Film)

Bu sene Work In Progress seçkisine Türkiye’nin komşu ülkelerinden bir film seçildi:

Suğra ve Oğulları (Yönetmen: Ilgar Nejaf, Yapımcı: Ilgar Nejac – Buta Film) / Azerbeycan

Filmlerin yapımcısına verilecek olan Work In Progress ödülleri:

*30.000 TL Anadolu Efes Ödülü

*Color Up Ödülü: Ödül filmin renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsar.

*Başka Sinema Ödülü

Jüri tarafından seçilecek filme dağıtım garantisi, dağıtımcı payı almadan gösterim imkanı ve dağıtım sırasında tanıtım desteği verilecektir.

*Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü

Afiş tasarımı ve projenin ihtiyaçları doğrultusunda gerektiği takdirde afiş çalışması için yapılacak özel fotoğraf çekimini kapsar.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam