reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

'Demokrasiye sahip çıkan vatandaşlar geleceğimizin teminatıdır'

Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2016, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 139168

ANKARA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK Genel Merkezi'nde, Konfederasyona bağlı 82 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile 3 bin 39 oda 13 Mesleki Federasyon tarafından yazılan ortak bildiriyi okudu.

Darbe girişimine 20 milyonluk camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarların canları pahasına karşı durduklarını vurgulayan Palandöken, "Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşların meydanlara korkusuzca çıkarak demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları, bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır." ifadelerini kullandı.

Palandöken, esnaf ve sanatkarın her zaman devletin ve milletin yanında yer alacağını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye ve cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak, tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz." diye konuştu.

"Ülkenin genel menfaati söz konusu"

Bildirinin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Palandöken, vatandaşların mağdur olmaması için esnaf ve zanaatkarların iş yerlerini açık tuttuklarını kaydetti.

Bir basın mensubunun, "Darbe girişimi sırasında olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarların zararlarının karşılanmasına yönelik bir talebiniz olacak mı?" sorusu üzerine, Palandöken, "Mal canın yongası ama bizim böyle bir talebimiz asla olmayacak. Şu anda 'Bizim de zararımız var' demeyi ben etik bulmuyorum. Böyle diyenler var ise onlar esnaf ve zanaatkar değildir. Çünkü burada ülkenin genel menfaati söz konusu." cevabını verdi.

Palandöken, 250'ye yakın sivil toplum kuruluşu ile TBMM'yi ziyaret edeceklerini belirterek, Türkiye'nin geleceğine yönelik saldırıların karşısında duracaklarını ifade etti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam