reklam
reklam

Ataşehir Kaymakamlığı İlçede Vefa Sosyal Destek Grubu Kurdu

Eklenme Tarihi: 1 Nisan 2020, Çarşamba - 12:17   Okunma Sayısı: 128916
Ataşehir Kaymakamlığından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü kişiler ile bazı kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılmasının ardından, bu kişilerin tespit edilerek gerekli yardımların yapılacağı bildirildi.

İSTANBUL

Ataşehir Kaymakamlığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü kişiler ile bazı kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılmasının ardından, bu kişilerin tespit edilerek gerekli yardımların yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.

Tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan, 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için Ataşehir Kaymakamlığı Vefa iletişim Merkezi iletişim bilgileri ise 0538 695 94-95 ve 0216 577 27 10 olarak açıklandı.

Ataşehir Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi uyarınca, 21 Mart saat 24.00’den sonra 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmalarının sınırlandırıldığı anımsatıldı.

Vefa Sosyal Destek Grubu evlerinden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya başladı 

Vefa Sosyal Destek Grupları nasıl çalışacak Ataşehir İlçesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ile 65 yaş veya kronik hastalığı olanların sağlık başta olmak üzere tüm temel zaruri ihtiyaçlarının Emniyet Müdürlüğü, yerel yönetimler, Ataşehir’de bulunan Kamu görevlileri(memurlar), belediye personelleri, müftülük personelleri, sosyal yardım vakfı, sosyal hizmetleri müdürlüğü, AFAD, Kızılay görevlileri aracılığıyla karşılanacağı vurgulanan açıklamada, söz konusu vatandaşların ihtiyaçlarını 112 – 155 – 156 acil çağrı merkezi üzerinden bildirebilecekleri ifade edildi.

Vefa Sosyal Destek Grupları gelen çağrılar üzerine evlerinden çıkamayan grupta olan vatandaşların ihtiyaçlarını iletmeye başladı.

Ataşehir Belediyesi de ilçe genelindeki 65 yaş ve üstü kişiler ile bazı kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlara yönelik destek çalışmalarına hız verdi

Öte yandan; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’de ikamet eden 65 yaş üzeri vatandaşlar, kronik hastalığı ve engelli olan vatandaşların evde kalmaları ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle temel gıda ihtiyacı olan ekmeklerinin belediye tarafından karşılanması için  belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne talimat verdi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştirak şirketi olan Halk Ekmekten ekmeklerle ilgili görüşmeleri tamamladı. İlçede pazartesi günü 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan ve engelli vatandaşların sağlıkları için uygun hazırlanmış ekmek çeşitlerinin dağıtımına başladı.

İlk aşamada Ataşehir’de ikamet eden 65 yaş üzeri kronik rahatsızlığı ve engelli olan yaklaşık 8 bin vatandaşın bu hizmetten faydalanması bekleniyor. Ayrıca Başkan İlgezdi’nin 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlar için ücretsiz su dağıtımı içinde hazırlık yapılmasını istediği öğrenildi.

Ataşehir Kaymakamlığı Vefa iletişim Merkezi iletişim bilgileri  0538 695 94-95 ve 0216 577 27 10

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ELİF DOĞAN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam