reklam
reklam

İSTANBUL’UN CAN DOSTLARI ZABITAYA EMANET

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2020, Cuma - 10:47   Okunma Sayısı: 565446
İBB Zabıtası, boşalan sokak ve meydanlarda sahipsiz kalan hayvanların da yardımına koştu. Yaralıları veterinere yetiştirdi; açları doyurdu. Yurttaşlara, “siz yeter ki evde kalın, onlar bize emanet” çağrısı yapıldı.

 

 

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok İstanbullu, hastalık bulaşmasın diye bir önlem olarak, evine kapandı. Toplu taşımada yolcu yoğunluğu yüzde 72,1 azaldı. Yeşil alanlar ve meydanlar, geçmişe oranla boşaldı. Her gün bu alanlarda milyonlarca yurttaşın ilgisine kavuşan kent hayvanları ise yalnız kaldı. Yardıma gereksinim duyan ve aç kent hayvanlarının yardımına ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıtası koştu.

 

SİZ EVDE KALIN ONLAR BİZE EMANET

Bir yandan günlük işlerini sürdüren, temizlik çalışmalarına kadar her alanda kurum ekiplerine eşlik eden iBB Zabıtası, meydanlarda sahipsiz kalan kent hayvanlarının yardımına koşmaktan da geri kalmadı. Zabıta ekipleri, Taksim Meydanı’nda aç kalan güvercinleri doyurdu. Maltepe Sahili’nde bulunan yaralı martı da sağlık kontrolü ve tedavisi için veterinere teslim edildi. Koronavirüs günlerinde, boşalan meydanlardaki kent hayvanlarına sahip çıkan zabıta ekiplerinin, yurttaşlara çağrısı ise şöyleydi: “Siz yeter ki evde kalın, onlar bize emanet.”

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam