reklam
reklam

FETÖ adına istihbari bilgi toplama davası

Eklenme Tarihi: 12 Temmuz 2016, Salı - 14:00   Okunma Sayısı: 148127

ANKARA

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini, Emniyet Genel Müdürlüğünün "Detaylı Veri Analizi (DEVA) 1-2" programları üzerinden sorguladıkları ve elde ettikleri verileri "Fetullahçı Terör Örgütü"ne (FETÖ) aktardıkları ileri sürülen 10 polis hakkında "silahlı örgüte üye olma" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Kenan Taşkın ve Samih Şimşek ile bazı sanık avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Numan Kılıç, sanıkların görevleri süresince geçirdikleri soruşturma olup olmadığına dair bir önceki duruşmada istenen yazıya cevap verildiğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğünden DEVA programıyla ilgili bilgilerin de geldiğini belirten Kılıç, cevapları içeren yaklaşık 25 klasörün incelenmesinin devam ettiğini bildirdi.

Sanık avukatları, eksikliklerin giderilmesi ve cevapları incelemek için süre isteyerek duruşmanın ertelenmesini talep etti.

Önceki duruşmada incelenmek üzere talep edilen, sanıklar hakkında Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki dava dosyasının gelmesine karar veren mahkeme, sanıklardan Abdullah Karaca ve Kenan Taşkın hakkında çalıştıkları emniyet müdürlüklerine yazılan taleplerin beklenmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

İddianame

İddianamede, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini, Emniyet Genel Müdürlüğünün "DEVA 1-2" programları üzerinden sorguladıkları ve elde ettikleri verileri "Fetullahçı Terör Örgütü"ne aktardıkları öne sürülen sanıkların "silahlı örgüte üye olma" suçundan cezalandırılması talep ediliyor.

Ayrıca sanıkların aynı konuyla ilgili "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" suçundan Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki yargılanmaları devam ediyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam