reklam
reklam

Makyajın kralı Maltepe’ye konuk oldu

Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2020, Çarşamba - 10:42   Okunma Sayısı: 144639
Asıl adı Yavuz Birsel olan ve ünlülerin makyajlarını yapan isim olarak tanınan Bay Corci Maltepe Halk Eğitim Merkezi Makyaj ve Cilt Bakımı kursiyerlerine mesleğin inceliklerini anlattı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün "Ustalar kursiyerlerle buluşuyor" etkinliği projesi kapsamında ünlü makyaj ustası Corci, Maltepe Halk Eğitim Merkezi’nin konuğu oldu. Makyaj ve Cilt Bakımı öğretmeni Fatma Kara’nın davetiyle kursiyerlerle buluşan ünlü makyör Corci, tecrübelerini ve makyaj sanatının püf noktalarını zamanı yettiğince anlattı. Maltepe Halk Eğitim Merkezi’nin Küçükyalı kurs merkezindeki buluşmaya Maltepe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hamit İyigün ve Volkan Pullu ile Maltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canip Yolaş da katıldı. Buluşmada kursiyerlere hitap eden Canip Yolaş şunları söyledi; “Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor projesi kapsamında, ünlü makyaj ustası Corci Beyin Makyaj ve Cilt Bakımı kursiyerleriyle buluşması nedeniyle buradayız.

       

Öncelikle yoğun programlarına rağmen bizlerle birlikte olan Şube Müdürlerimize, şahsım, öğretmenlerim ve kursiyerlerimiz adına teşekkürü borç bilirim. Elbette yine tüm yoğunluğuna rağmen bizleri kırmayıp gelip bilgi ve tecrübelerini kursiyerlerimize aktaran çok kıymetli Corci beye de kurumum ve sizler adına sonsuz teşekkür ediyoruz. Çok yoğun işleri olduğunu biliyorum. Ancak Makyaj ve Cilt Bakımı öğretmenimiz Fatma Kara’nın davetini geri çevirmeyip işini bırakıp kurumumuzu onurlandırdı ve hiç üşenmeden gelip ustalığını konuşturdu. Böyle büyük ustalardan sanatın inceliklerini dinlemek ondan bilgi almak siz kursiyerler için çok önemli diye düşünüyorum. Biz eğitimcilerin birinci amacı öğrencileri kursiyerleri hedefe ulaştırmak. Öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz vasıtasıyla siz kursiyerlerimize çeşitli dallarda eğitim vermek bizleri mutlu ediyor ama bu da yetmiyor. Sizler öğrendiklerinizi uyguladığınız zaman, mesleğinizde yükselmeye başladığınız zaman ancak amacımıza ulaşmış oluyoruz.Kolunuza taktığınız bilezik mesleğinizi en güzel şekilde icra ettiğinizde bir anlam kazanacaktır. Artık oturan insan değil, üreten çalışan insana ihtiyacımız var. Üretmek de bu tip faaliyetlerle oluyor.

Ekonomiye destek sağlama ile oluyor. Maltepe Halk Eğitim merkezi olarak 1489 adet kursumuz var, 27 bin 819 kursiyerimiz var. Açık ortaokul ve açık lise öğretimimiz de var. Buralarda 4.800 ortaokul 3 bin 800 lise öğrencimiz var. Halk Eğitim halka hizmet için var. Böyle ustalarımızdan da mesleğin ana noktalarını öğrendiğimiz zaman eğitimimiz daha bir anlamlı hale geliyor. Daha güzel etkinliklerde bulunmayı diliyorum. Maltepe Milli Eğitim Şube Müdürü Volkan Pullu ise şunları söyledi; “Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor projesi kapsamında Corci beyle buluşmanıza katılmak bizi de mutlu etti. Canip beyin açıklamalarından büyük bir memnuniyet duydum.

Halk Eğitimin hizmetlerinin daha da artması bizleri mutlu eder Katılımlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarınızın pratiğe yansıdığını görmek bizleri mutlu edecektir.” Daha sonra Volkan Pullu, katılımları nedeniyle ünlü makyöre hazırlanan plaketi takdim etti. Maltepe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamit İyigün de Makyör Corci’ye çiçek takdim etti. İşin incelikleri Makyaj ve Cilt Bakımı öğretmenimiz Fatma Kara ünlü makyör Corci’nin mesleğinin tüm inceliklerini 50 yılın tecrübesiyle birleştirerek kursiyerlere bilgiler verdiğini belirterek “Kozmetik ürünleri ve özellikleri, lastik makyaj, sahne makyajı, gündüz-gece makyajı ve teknikleriyle ilgili uygulamalı bir eğitim verdi. Öğrencilerin sorularını da cevaplayarak bilgilerini kursiyerlerimizle paylaştı” dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam