reklam
reklam

GÖNÜLLERE DOKUNDULAR

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2020, Salı - 11:17   Okunma Sayısı: 351017
Türk Sanat Musıkisi’nin büyük ustalarından Hayri Pekşen yönetimindeki Gönül Dostları Topluluğu, Hacı Arif Bey’den günümüze musıki keyfi yaşattı

İlk kurulduğu günden bu yana çizgisinden hiç ödün vermeyen Gönül Dostları Türk Sanat Musıkisi Topluluğu, Fasl-ı Muhabbet Müzik Eğitim Derneği’nin desteği ile yine muhteşem bir konsere imza attı. Musikimizin güçlü seslerinden usta sanatçı Hayri Pekşen yönetimindeki konser geçtiğimiz ay yaşadığımız acı Elazığ depremi nedeniyle iptal edilmişti. Konser öncesi açılış konuşmasını yapan Gönül Dostları Türk Sanat Musıkisi Topluluğu, Fasl-ı Muhabbet Müzik Eğitim Derneği’nin kurucu Başkanı Necati Gürbüz, bu erteleme nedeniyle özür dilerken şunları söyledi; “Elimizde olmayan nedenlerle konserimiz iptal edilmişti. O gün gelip geri dönen sizlerden özür diliyorum. Depremde vefat edenkardeşlerimize ulu Tanrıdan rahmet diliyoruz. Nurlarda uyusunlar.

Gönül Dostları olarak Fasl-ı Muhabbet Derneği’nin desteği ile Çarşamba günleri 13-17 saatleri arasında değerli şefimiz sayın Hayri Pekşen nezaretinde çalışmalarımızı keyifli bir şekilde yapmaktayız. sizleri de aramızda görmekten mutlu oluruz. Bizlere verdiği emeklerinden dolayı Hayri Pekşen beyefendiye şahsım ve koromuz adına teşekkür ediyorum. Emeği geçen spiker kardeşim Nur Gülsüm Ataşer’e, korist ve solist arkadaşlarımıza ve konuk sanatçımız Gökhan Sezen’e, Bu salonu bize tahsis eden Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen’e Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne, salon yetkililerine, Çağdaş Sigorta Aracılığı AŞ çalışanlarına emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.” Hacı Arif Bey Konserin ilk bölümü musıkimizin yeri doldurulamayan bestekarlarından Hacı Arif Bey’in eserlerinden oluştu. Tamburi Cemil Bey’in Kürdilihicazkar peşreviyle başlayan konserde Hacı Arif Bey’in Kürdilihicazkar, Rast, Segah, Hüzzam, Nihavent eserlerini Şerafettin Türkmenoğlu, Üstün Burçkin, Kemal Tabakoğlu, Şenay Akyar ve Neşe Dicle seslendirdi.

       

Koronun söylediği Bakmıyor çeşm-i siyah’ta gazeli Abdullah Çarıkcıoğlu okudu. İkinci bölümde Rast ve Hicaz makamlarında beraber ve solo şarkılar yer aldı. Solistler Hülya Aliç, Ülker Müftüoğlu, Sevinç Engin, Demet Veziroğlu ve Olcay Eriş idi. 10 dakikalık aranın ardından başlayan ikinci bölümde Hicaz, Muhayyerkürdi, Acemkürdi ve Uşşak eserleri, Abdullah Çarıkcıoğlu, nur Sönmez, İnci Türünz, Nurten Küçükdeniz ve Nesrin Gürer söyledi. Konserin son bölümü solistler geçidinden oluştu. Bu bölümde Nesrin Demir, Orhan Bengi, Esra Tamay, Gülay Tanciğer, Necati Gürbüz ve Hatice Gürbüz, Hicaz, Kürdilihicazkar, Hüzzam ve Uşşak eserleri büyük bir lezzetle seslendirdi. Ardından sahneye çıkan konuk sanatçı Gökhan Sezen tam anlamıyla salonu coşturdu ve klasik eserlerle başlayan nefis bir müzik ziyafeti sondu. Salondaki izleyiciler de şarkıların bir bölümünde Gökhan Sezen’e eşlik etti.

SOLİSTLER

Abdullah Çarıkçıoğlu Ayla Oytun Demet Veziroğlu Emine Gül Enver Kara Esra Tamay Gülay Tanciğer Hatice Gürbüz Hülya Aliç İnci Türünz İsmail Koç Kemal Tabakoğlu Mine Yalçınkaya Nihal Hüzmen Necati Gürbüz Nesrin Demir Nesrin Gürer Neşe Dicle Nur Ataşer Nur Sönmez Nurten Küçükdeniz Olcay Eriş Orhan Bengi Ömer Bozdoğan Pervin Şahiner Sevinç Engin Şenay Akyar Şerafettin Türkmenoğlu Ülker Müftüoğlu Üstün Burçkin Murat Erdinç

SAZLAR

Keman: Özgür Koban

Keman: İnanç Çancı

Ud: Akif Erdem Düzkaya

Kanun: Güvenç Saraç

Tanbur: Gökhan Filizman

Klarnet: Ahmet Gümüş

Çello: Emrullah Şengüller

Ritm: Özkan Korkut

Bendir: Bahar İrenhür

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam