reklam
reklam

Sivas olaylarının 23. yılı

Eklenme Tarihi: 2 Temmuz 2016, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 154437

SİVAS

Sivas Valisi Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın, kentte 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybeden 37 kişi için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle karanfil bıraktı.

Gül, Aydın ve beraberindekiler, Sivas Valiliği önünden yürüyerek İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasına geldi. Gül ve beraberindekiler, olaylarda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bıraktı.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Gül, "23 yıl önce 37 vatandaşın hayatını kaybettiği, hem Sivas'ın hem Türkiye'nin hem dünyanın, bütün vicdanlarda çok olumsuz etkiler bıraktığı bir olay dolayısıyla geldik." dedi.

Türkiye'de bu tür olayları kaşıyan şer güçlerinin hep olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirten Gül, şunları kaydetti:

"Anadolu'da, Sivasımızda yüzyıllardır kültürel farklılıklarını zenginlik olarak sayan, barış, kardeşlik, dostluk içerisinde yaşayan bir iklim, ortam var. Bizler için Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Pir Sultan Abdal hepsi birbirinden kıymetli ve değerli. Hepsi Anadolu'nun mayasına katkı koyan insanlar. Bu üzücü olayları tasvip etmek asla mümkün değil. Bu olayın hiç şüphesiz en büyük mağduru hayatını kaybeden insanlar ve onların aileleri ama en az onlar kadar mağdur olan bir kesim var ki o da Sivas şehri ve halkı. Sivas şehrinin, halkının ve Sivaslıların bu olayla uzaktan yakından alakası yok. Hayatın her döneminde geçmişte de şimdide de gelecekte de Sivas'taki insanlar kardeşlik, dostluk, barış, hoşgörü içerisinde birlikte yaşamış. Sivas’ta yaşayan insanlar bunun farkında. Bizim bir acımız var. Bu acı hem bizim acımız hem Sivas'ın acısı hem Türkiye'nin acısı, insanlığın ortak acısı."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam