reklam
reklam

KADEM Başkan Yardımcısı Bayraktar: İyi bir geleceğin yolu eğitimden geçer

Eklenme Tarihi: 1 Temmuz 2016, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 127017

İSTANBUL

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM), Kısıklı'daki Genel Merkez binasının bahçesinde, Çocuk Destek Merkezlerinde (ÇOGEM) kalan 17-18 yaşlarındaki genç kızları mesleklendirme ve istihdam sağlama amacıyla geliştirdiği "Geleceğe İşbaşı" projesinin katılımcıları ve ortakları için iftar düzenledi.

KADEM Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, yönetim kurulu, sponsorlar, profesyonel ekip ve Geleceğe İşbaşı projesinin ortaklarının da katıldığı iftarın özel konukları proje kapsamında eğitim alan genç kızlar oldu.

Aydın, Geleceğe İşbaşı projesi kapsamında tekstil tasarımı, turizm-otelcilik, bilişim teknolojileri ve grafik tasarımı konularında KADEM bünyesinde mesleki eğitim alan genç kızlara seslenerek, şöyle konuştu:

"Her biriniz kendi şahsınıza münhasır özelliklerle yarınların umudu, merhum Nurettin Topçu'nun ifadesiyle geleceğin tohumusunuz. Bizlerin sizlere, sizlerin yarınlara, mazlum coğrafyaların, bir yudum suya muhtaç Afrikalı çocukların bu ülkeye bu ülkenin sahibi sizlere bağlamış umutları var."

"İyi bir geleceğin yolu, eğitimden geçer"

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise ülkenin geçtiği zor günlerin ancak mücadele edilerek aşılabileceğini söyledi.

Tarihin kahraman kadınların hikayeleriyle dolu olduğunu aktaran Bayraktar, şunları kaydetti:

"Onlar yaşadıkları dönemin şartları gereği, cephede kendi silahlarıyla savaştı. Onurlarını, namuslarını, ülkelerini savundular. Onların cesaret ve fedakarlığı olmasaydı, bugün bizler bambaşka şartlarda yaşıyor olacaktık. Bizler de kendi milli mücadelemizi, bugünün şartlarında, kalemle, eğitimle, ilmi ve ahlaki değerlere yatırımla yapacağız. İyi bir geleceğin yolu, eğitimden geçer. Biz de bu inançla KADEM olarak, 'Geleceğe işbaşı' projesini geliştirdik. Devletimizin koruması altındaki genç kızlarımız için çok güzel bir çalışma yaptık."

Bayraktar, gençlerin her birinin, toplumun keşfedilmemiş cevheri olduğunu vurgulayarak, "Onları açığa çıkarıp, işleyip, insanlığa kazandırmak bizlerin sorumluluğudur. Allah katındaki değerimizi anlamak için, hangi işe memur edildiğimize bakalım. Ne mutlu ki Allah bizleri insanlığa faydalı olmak gibi ulvi bir işe memur etti. Bunun için, hem şükretmek, hem de hakkını vermek gerekir." dedi.   

Geleceğe İşbaşı projesi, KADEM, İŞKUR ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ortaklığıyla belirlenen 30 genç kıza mesleki eğitim ve istihdam sağlamak için hayata geçirildi.

Seçilen genç kızların çalışabilecekleri branşları saptamak üzere anket yapılarak, kendilerine uygun gördükleri branşlar arasında seçim yapmaları sağlandı.

Yapılan anketler sonucunda belirlenen alanlarda genç kızlara alanında uzman olan kişiler tarafından mesleki eğitim, sosyal ve psikolojik destek verildi.  

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam