reklam
reklam

Derik'te şehit olan askerler için tören düzenlendi

Eklenme Tarihi: 30 Haziran 2016, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 164967

MARDİN

Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirdiği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman çavuşlar Samet Şare ve Yusuf Atal için tören düzenlendi.

Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitler Şare ve Atal'ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Törende konuşan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, birlik ve beraberliği hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman silah arkadaşlarının hain bir saldırı sonucu şehit olduklarını söyledi.

"Bölücü, kahpe, alçak ve hainler ile onların arkasındaki iş birlikçilerini asla sevindirmeyeceğiz." diyen Yay, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku yaratmak isteyen, çukur kazıp barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldıran, masum vatandaşlarımızı bile bombalamaktan çekinmeyen bölücü terör örgütü bu eylemleriyle kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Hukuku, temel hak ve özgürlükleri dilinden düşürmeyen ancak devletimizin sunduğu tüm imkanlardan faydalanarak, insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe aykırı, en alçak cinayetleri işleyenler ve buna alkış tutanlar unutmasınlar ki Türkiye Cumhuriyeti devleti ve kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka verecekler."

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından, Jandarma Uzman Çavuş Şare'nin naaşı Sakarya'ya, Jandarma Uzman Çavuş Atal'ın naaşı da Adıyaman'a gönderildi. 

Mardin'in Derik ilçesi Denktaş köyü mevkisinde dün zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler yola tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmiş, saldırıda 2 asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam