reklam
reklam

ASELSAN'dan askeri standartlara uygun 'Milli Yönlendirici'

Eklenme Tarihi: 27 Haziran 2016, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 130544

ANKARA 

Haberleşme ağı bileşenlerini milli kaynaklarla üreten ASELSANaskeri standartlara da uygun bir Milli Yönlendirici geliştiriyor. Ürün ilk olarak yeni nesil Taktik Saha Muharebe Sistemi (TASMUS) bünyesinde kullanılacak ve sistemin ana anahtarlama ve yönlendirme birimini oluşturacak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak ve haberleşme cihazlarına olan ihtiyacını karşılamak amacıyla yola çıkan ASELSAN, bu alanda ortaya koyduğu çözümlere bir yenisini eklemeye hazırlanıyor.

Haberleşme ağı bileşenlerini milli kaynaklarla üreten ASELSAN, askeri standartlara da uygun bir Milli Yönlendirici üzerinde çalışıyor. Ortaya çıkacak ürün ilk olarak yeni nesil TASMUS bünyesinde kullanılacak. Milli Yönlendirici, sistemin ana anahtarlama ve yönlendirme birimini oluşturacak.

Milli Yönlendirici'nin üretiminin 2017'de tamamlanmasıyla TSK'nın taktik sahadaki haberleşme sistemleri IP (internet protokolü) tabanlı bir omurgaya sahip olacak. 

Milli haberleşme, tam bağımsızlık

Milli haberleşme sistemlerine sahip olabilmek tam bağımsızlık kavramının önemli bir unsurunu oluşturuyor. Kablosuz alanda geliştirdiği VUHF, HF ailesi telsizler, kriptolu GSM telefonlar, uydu haberleşme terminalleri ve milli kriptolu terminaller ile ülke teknolojisine siber güvenlik alanında katkı veren ASELSAN, ürün ailesine katacağı Milli Yönlendirici ile ülkenin bu alandaki yetkinliğine önemli bir katkı vermeye hedefliyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam