reklam
reklam

Maarif Vakfı Kanun Tasarısı'nın dört maddesi kabul edildi

Eklenme Tarihi: 16 Haziran 2016, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 138277

TBMM

Maarif Vakfı Kanun Tasarısı'nın dört maddesi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tasarının kabul edilen maddelerine göre, merkezi İstanbul'da olan "Türkiye Maarif Vakfı" adıyla bir vakıf kurulacak.

Vakıf; yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak, örgün, yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden, üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs verecek, okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açacak.

Benzer faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşlarla yasal sınırlar içerisinde ortaklık dahil her türlü işbirliği yapacak olan vakıf, öğrencilere, eğitim amaçlı burs, nakdi destek, defter, kitap, kıyafet, bilgisayar ve yazılım gibi eğitim materyalleri ile ayni destek sağlayacak.

Gelir sağlayıcı işletmeler kurup ortak olabilecek

Bütün bu faaliyetleri yürütebilmek, faaliyetleri organize edebilmek için yurt içi ve yurt dışından nakdi, ayni yardım kabul edebilecek olan vakıf, yurt içi ve yurt dışında gelir sağlayıcı işletmeler kurabilecek, ortak olabilecek.

Türkiye Maarif Vakfı tarafından yurt dışında örgün ve yaygın eğitim kurumları açılan şehirlerde, diğer kamu kurum ve kuruluşları aynı amaçla başka birimler oluşturamayacak.

Mütevelli heyeti, yönetim kurulu ve denetim kurulundan oluşacak vakıfta, 12 üyeli mütevelli heyeti karar organı olacak.

Milletvekilleri özçekim yaptı

Bu arada, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın birleşimi kapatmak üzere işlem yaptığı sırada bazı muhalefet partisi milletvekilleri özçekim yaptı. Çıkan uğultu nedeniyle gülümseyerek, "Arkadaşlar işlem yapıyorum. Sonra yapsanız bunu." diyen Bahçekapılı, milletvekillerinin daveti üzerine birleşimi kapattıktan sonra muhalefet milletvekillerinin özçekimine katıldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam