reklam
reklam

'Çok Uluslu Komando Tatbikatı-2016' sona erdi

Eklenme Tarihi: 13 Haziran 2016, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 157097

ANKARA

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında düzenlenen "Çok Uluslu Komando Tatbikatı-2016" sona erdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığının komando birliklerine personel yetiştiren, doktrin ve eğitime önemli katkılar sunan, terörle mücadelede birliklerin eğitim ihtiyacını karşılayan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında, 6-12 Haziran 2016 tarihleri arasında tatbikat düzenlendi.

Ülkelerin komando birlikleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamayı ve birlikte çalışabilirliği geliştirmeyi amaçlayan tatbikatta, birliklerin tabur seviyesinde müşterek ve birleşik planlama yeteneğinin geliştirilmesi, bölük seviyesinde ise taktik akın, su üstü komando harekatı ve hava hücum harekatı teknik ve taktikleri üzerine usul, esas ve terim birliğinin sağlanması hedeflendi.

Tatbikata; Kara Kuvvetleri Komutanlığından Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Kara Havacılık Komutanlığından unsurlar ile Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan komando birlikleri katıldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam