reklam
reklam

‘Sazdan Söze, Sözden Oyuna’

Eklenme Tarihi: 19 Ocak 2020, Pazar - 01:30   Okunma Sayısı: 208054
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin Türk Halk Müziği ve Halk Oyunları kursiyerleri, 1. dönemin bitimi nedeniyle hazırladıkları programda sevilen türküler ve halk oyunlarıyla sahnedeydi

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin hazırladığı “Sazdan Söze, Sözden Oyuna” isimli Türkü ve Halk Oyunları gecesi, kurum salonunda gerçekleşti. Kurumun daha önceki programlarında olduğu gibi “Sazdan Söze, Sözden Oyuna” isimli bu organizasyonda da büyük bir titizlik ve özen gösterildiğini gördük. Programı düzenleyen kurum öğretmenleri Serdar Bombacı ve Adem Sevinç’in daha once hazırladıkları bir etkinliği daha izlemiştik. Sahne performansları ve kareografi profesyonel organizasyonları ardatmayacak mükemmellikte. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirilen programa Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Turan İpşiroğlu, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz, Eğitim-Bir Sen 3 Nolu Şube başkanı Halil İbrahim Kolancı, Eğitim-Bir Sen Sancaktepe Başkanı Cavit Eryaktı ve Gönüllü Anneler Derneği Başkanı Sevda Yılmaz da katıldı. Programı büyük bir keyifle izleyen konuklar Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel eserlerini dinleme fırsatı bulurken, halk oyunları performanslarıyla da adeta Türkiye’nin dört bir yanını iki saatlik bir süre içinde gezmiş oldular. Sivas yöresinden Bir Kararda Durmayalım isimli türküyle başlayan gezintide Bartın, Bursa, Denizli Acıpayam, Karadeniz, Kars ve Tekirdağ yörelerinden derlenen türküler seslendirilirken yörelerin halk oyunlarıyla da görsel bir ziyafet sunuldu. Semah gösterisi ile Roman Havası eşliğindeki oyunlar büyük alkış aldı. Programın düzenlenmesinde Halk Müziği öğretmeni Sezgin Yaman ile Halk Oyunları öğretmenleri Aydın Erbasan, Bülent Balcı, Deniz Danış, Derya Bayır, Emre Kural ve Erhan Karatoka destek verdi.

Halk Müziği Korosu
Temmuzcan Uğurlu’nun yönettiği Halk Müziği korosu şu isimlerden oluşuyordu; Türkan Karagülle, Duygu Coşkun, Esma Kranda, Aynur Ulucak, Çağla Parlak, Çiğdem Kemhacıoğlu, Burcu Bakır, Hilda Lostar, Hülya Çakır, Hülya Usta, Nezihe Özdek, Nilüfer Ağca, Solmaz Zirek, Adem Sanin, Anıl Kaya, Bekir Çınar, Gürhan Doğan, Mustafa Şirin, Numan Büyük, Uğurcan Akmeşe, Turan Şahin, Birgitay Aktaş, Aytekin Güleşan, Cevdet Tosun, Koroya eşlik eden sazlar; Bağlama: Mehmet Akçil, Serkan Tılmaz, Sezgin Yaman, Kabak Kemane: Orkun Şan, Kaval-Sipsi: Vedat Yeşilce, Bass Gitar: Halil Çeşmecioğlu, Perküsyon: Barış Cem Songur, Ersin Killik.

Halk Oyunları Ekibi
Bütün yöre oyunlarını büyük özveriyle sunan Halk Oyunları ekipleri de şu isimlerden oluştu; Feray Gönül Denizkuşu, Duygu Bilginer, Esra Ertekin, Duygu Akın, İpek Candaş, Asi Karakaya, Ayşegül Toprak, Pakize Özkay, Özlem Özsöylemez, Serpil Dursun, Merve Yavaş, Eliy Yılmaz, Ayşecan Yasingül, Ayşegül Muti Sevimay, Hacer Kaya, Gülcan Kam, Mehpare Yılmaz, Yasemin Volkan, Elif Şah Ayata, Kudret Ateş, Ersin Tüzün, Cem Dinçer, Savaş Tüzer, Emirhan Kaya, Özgür Taşkıran, Mustafa Çam, Fırat Uzun, Emre Sadıkoğlu, İlker Gezer, Orhan Söylemez, Erhan Çataltepe. Kurum Müdürü Hülya Narsap gecenin sonunda şunları söyledi; “Merkezimizin Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları kurslarına devam eden kursiyerlerimizin 1. Dönemi bitirirken sizler için hazırladığı "Sazdan Söze, Sözden Oyuna" isimli programına katılan tüm konuklara teşekkür ederim. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden seçilen türkülere, halk oyunları gösterilerinin eşlik ettiği program için gecenin mimarları Müzik Zümre Başkanı Adem Sevinç ve Halk Oyunları Zümre Başkanı Serdar Bombacı'yı ve programa emek veren tüm öğretmen ve kursiyerleri huzurunuzda bir kez daha tebrik ediyorum. Öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezini gerek ülke çapında, gerekse yurt dışında her zaman en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyorlar.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam