reklam
reklam

"Suriye'de bir devlet terörü estiriliyor"

Eklenme Tarihi: 10 Haziran 2016, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 141599

LOUISVILLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanMuhammed Ali'nin cenaze töreni için bulunduğu ABD'de, Kentucky Ahıska Türkleri Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ABD’ye geliş sebebinin yakın tarihin en önemli sporculardan ve iyi bir Müslüman Muhammed Ali’yi ebediyete uğurlamak olduğunu hatırlattı.

Mücadeleci kişiliğiyle kendi ülkesine ve tüm dünyaya damga vuran ve adını altın harflerle tarihe yazdıran Muhammed Ali’ye Allah’tan bir kez daha rahmet dileyen Erdoğan, “Bizim kuşağımız için Muhammed Ali sporculuğundan öte farklı bir kişiliğe sahiptir. Onun ringlerdeki başarısı kadar hayat karşısındaki duruşu da bizleri etkilemiştir.” dedi.

'İslam coğrafyası kardeşlikten uzak bir görüntü içindedir'

Müslüman dünyasında yaşanan çatışmalara da değinen Erdoğan, "MaalesefSuriye ve Irak başta olmak üzere, İslam coğrafyası şu mübarek günlerde dahi birlikten, beraberlikten, kardeşlikten çok uzak bir görüntü içindedir. Karşımızda çarpık bir manzara var. Ölen Müslüman, öldüren de 'Evet ben de Müslümanım' diyor. Ölen 'Allahu ekber' diyerek ölüyor, öldüren 'Allahu ekber' diyerek öldürüyor. Bugün birileri teröristle Müslüman kavramını bir arada rahatça kullanabiliyorsa bunda art niyet kadar, İslam karşıtlığı kadar işte bu manzaraların da etkisi vardır." diye konuştu.

Suriye'deki iç savaşa ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Suriye'de bir devlet terörü estiriliyor. Bir katil iş başındadır. 600 bin insanı ne yazık ki öldürmüştür. 12 milyon insan evlerinden, yurtlarından olmuştur. Sadece 3 milyon insan şu anda bizim misafirimizdir. Biz Avrupa Birliği ülkeleri gibi, Batı ülkeleri gibi 'bize şu kadar gelsin, bu kadar gelmesin' gibi bir pazarlığın içerisinde değiliz. Varil bombalarından, kimyasal bombalardan kaçan kim olursa olsun biz hepsine kapımızı açtık, bundan sonra da açmaya devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

"Dayanışmanızı önemsiyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahıska bir muhabbet sofrasında bir arada olduklarını anlatarak, "Amerika gibi Müslümanların azınlıkta olduğu bir ülkede böyle bir sofrada bir araya gelmek hakikaten mutlulukların en yücesidir diyebilirim. Onun için dayanışmanızı çok önemsiyorum. Yardımlaşmanızı çok önemsiyorum. Paylaşmanızı çok önemsiyorum. Ve bu akşam buradaki tablo işte bu güzelliklerin en nadide ifadesidir" yorumunu yaptı.

Ahıska Türklerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini anlatan Erdoğan, "Şu ana kadar nüfus itibarıyla bin 300 Ahıska Türkü'nü yurdumuza almış vaziyetteyiz. Ahıska Türklerinin nerede yaşarlarsa yaşasınlar içinde bulundukları toplumun değerli ve üretken bireyleri olmaya devam edeceklerine inancım tamdır." ifadelerini kullandı.

İftara Müslüman toplum temsilcileri de katıldı

İftar programına Ahıska Türklerinin yanı sıra Amerikalı Müslüman toplum temsilcileri de katıldı. Bunlar arasında Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) Başkan Naim Beig, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA) Başkanı Azhar Azeez ve İngiliz Müslüman sanatçı Yusuf İslam yer aldı.

ABD'nin Louisville kentine, Muhammed Ali için düzenlenen cenaze merasimine katılmak için gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak ''TUR'' ile Türkiye'ye hareket etti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam