reklam
reklam

Aile ekonomisine 'parmaklıklar' ardından katkı

Eklenme Tarihi: 9 Haziran 2016, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 135488

HATAY

İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda, 635'i kapalıda, 297'si açık bölümde kalan tutuklu ve hükümlüler, cezaevinde açılan bilgisayar sistem kurulum bakım ve onarımı, saç sakal kesimi gibi kursların yanı sıra yeteneklerini ortaya çıkaran el işi faaliyetleriyle zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor.

Kimi saç sakal kesimi kimi bilgisayar kursuna devam eden tutuklu ve hükümlüler, meslek edindirme faaliyetlerinden geriye kalan sürede de cezaevi bünyesinde kendileri için oluşturulan el işi atölyesinde soluğu alıyor.

Atölyede, çeşitli ürünler yaparak yeteneklerini ortaya koyan mahkumlar, yaptıkları birbirinden ilginç tasarımları satarak cezaevindeyken aile bütçesine katkı sağlıyor.

Maket gemilere ilgi büyük

Kimi saat, kimi çiçek, kimi ise maket gemi ya da dokuma ürünleri yapan mahkumlar, bunları kendilerini ziyarete gelen yakınları aracılığıyla 10-200 liradan satıyor.

Mahkumların yaptığı ürünlerin başında ise maket gemiler yer alıyor. Her bölümü ayrı bir incelik ve titizlik isteyen maket gemileri büyük bir özenle yapan mahkumlar, maketleri özel bir şekilde ışıklandırarak ilginç hale getiriyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam