reklam
reklam

Davutoğlu hedef gösterdi: İleri teknoloji

Eklenme Tarihi: 5 Ocak 2015, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 138271

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti il başkanlığı kongresinin ardından Osmaniye Organize Sanayi Bölgesine geçti ve burada Türk-Japon ortaklığı olan Tosyalı-Toyo Çelik Sanayi A.Ş.’nin üretim tesislerinin temel atma törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, ilan ettikleri programlarla, ithalata bağımlılığın azaltılması ve sanayide ileri teknoloji ve Ar-Ge’nin ağırlığının artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Başbakan, “Biz istiyoruz ki Türkiye ileri teknoloji ürünler üretsin ve ileri teknoloji ürünler ihraç eden bir ülke haline dönüşsün. Orta düzey teknolojik aktarım kapsamından ileri düzey teknolojiye geçiş imkanı sağlasın” dedi.

Söz konusu yatırımın, demir-çelik sektörüne ileri teknoloji boyutu kazandıracak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Başbakan Davutoğlu, bu konuda Japonların tecrübelerinden de faydalanacaklarını anlattı. Başbakan, sanayi kuruluşlarını yoğun ve ileri teknolojik safhaya geçmeye de davet etti.

2015 yılının Türk-Japon ilişkileri bakımından da güzel bir yıl olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanımızla yaptığımız toplantıda aldığımız bir karar, inşallah Türk donanması, Ertuğrul’un 125. yılında bütün Hint Okyanusu ve Doğu Asya’yı geçerek Japonya’ya 125. yıl dostluk seferine çıkacak. 125 yıl önce Ertuğrul gemisinin taşıdığı dostluk bayrağını Japonya’ya tekrar taşıyacağız" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam