reklam
reklam

Kartal’ın Unutulmaz Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü Kartal’da Özel Etkinliklerle Anıldı

Eklenme Tarihi: 25 Aralık 2019, Çarşamba - 10:20   Okunma Sayısı: 122777
Kartal’ın Unutulmaz Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü Kartal’da Özel Etkinliklerle Anıldı

Kartal Belediyesi eski başkanlarından merhum Mehmet Ali Büklü, vefatının 24. yılında Soğanlık Mezarlığı’ndaki kabri başında yapılan törenle anıldı. 1975-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Kartal Belediye Başkanlığı görevini yapan Mehmet Ali Büklü, Belediye Başkanlıkları süresince ilkeli, demokrat ve sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok ilke imza atmıştı. Halkçı, çağdaş belediyecilik anlayışını, hizmet verdiği birçok alanda hayata geçiren Büklü, kültür sanat atölyelerinden sabit halk pazarlarına, uluslararası festivallerden kreşlere, kütüphanelere dek Kartal’da hümanist, demokrat, çağdaş belediyecilik uygulamalarının öncüsü olmuştu.

Kartal Soğanlık Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine Mehmet Ali Büklü’nün ailesinin yanı sıra; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 2009 – 2019 yılları arasında 2 dönem belediye başkanlığı yapan Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Türkiye'ye Örnek Belediyeciliği Getirdi”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel konuşmasına merhum Mehmet Ali Büklü’yü anmaya gelen herkese teşekkür ederek başladı. Başkan Yüksel sözlerine şöyle devam etti: “Sevgili Mehmet Ali Büklü dostları, değerli dostlarımız, hemşerilerimiz, arkadaşlarımız anma törenine hoş geldiniz. Sayın Mehmet Ali Büklü’nün yaptığı icraatları, yenilikleri, belediyecilik anlamında açtığı yeni yolları biliyoruz. Bir önceki dönemden sevgili Altınok başkanımla beraber çalıştığımız dönemde de 2009 yılından beri Sayın Mehmet Ali Büklü’yü anıyoruz. O günden bugüne dinlediğim, duyduğum süreçte ve bugün yeni bir şey diye konuştuğumuz işlerin, yıllar önce Mehmet Ali Büklü tarafından düşünülmüş olması, uygulanmış, yapılmış olması, gururlandırıcı, onur verici bir duygu. Demek ki takip etmemiz gereken doğru izler, zaten kendi bünyemizde mevcut. Bu anlamda hem örnekler alarak, hem ders çıkartarak başka bir yerde arayış içine girmeden böyle büyük bir yerel yöneticinin vizyonundan faydalanmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Biz de bir miras devraldık. O mirası da daha iyi noktaya taşıyabilmek için bu miras sahiplerinin; merhum Mehmet Ali Büklü’nün, sevgili Altınok Öz’ün yaptıklarını daha ileriye götürebilmek için bizler de bu vizyondan faydalanıp iyi işler yapmak istiyoruz. Anıyoruz; çünkü iyi yapılan işler unutulmamalı. Bugün; 2019 yılında hala kreşleri, halk ekmeği, kooperatifi, kadın sürücüyü konuşuyorsak; bunları uygulayanın Mehmet Ali Büklü olduğunu bilmek de ayrı gurur veriyor. Biz de bunlardan ders çıkarıyoruz mutlaka. Bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.”

Başkan Gökhan Yüksel sözlerini tamamladıktan sonra mikrofonu bir önceki dönem belediye başkanı olan Op. Dr. Altınok Öz’e devretti. Konuşmasına teşekkür ederek başlayan Op. Dr. Altınok Öz ise sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Belediye Başkanına, anma törenini devam ettirdiği için teşekkür ediyorum. Görev yapmış bir belediye başkanına sevgiyi, saygıyı, hürmeti devam ettirdiği için kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Aileye de tekrar başsağlığı dilerken katılanlara da sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Daha nice anmada sağlıkla buluşma temennimi dile getirmek istiyorum.”

Törendeki konuşmaların ardından Kuran’ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından törene katılanlara lokum ikram edildi.

Mehmet Ali Büklü’nün sevdiği şarkı ve türküler özel konserde seslendirildi

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Mehmet Ali Büklü’yü Anma Gecesi’ne Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik, 1975-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Kartal Belediye Başkanlığı görevini yapan ve görev yaptığı süre boyunca ilkeli, demokrat ve sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok ilke imza atan Mehmet Ali Büklü’yü anlatan konuşmalar ile başladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel konuşmasında, “Merhum Belediye Başkanımız Mehmet Ali Büklü’yü bugün mezarı başında andık, anarken de duygularımızı orada ifade etmiştik. Günün sonunda da sevgili belediye başkanımızın kurmuş olduğu bir koroyla, onların duygularını dinlemek istedik. Mehmet Ali Büklü’yü sadece türkülere sıkıştırmak mümkün değil. Onun belediyecilik alanında yaptığı ve örnek teşkil eden işler çok fazla. Kooperatiflerden Halk Ekmek’e, kreşlerden tanzim satışa, ulaşımdaki adımlarından kadın istihdamına kadar o yıllarda attığı adımları bugün hala konuşuyoruz. O yüzden izinden gidilecek bir şahsiyet. Doğru işler yapan, sevgili merhum belediye başkanımızı rahmetle anıyorum. Bugüne kadar emeği geçen bütün belediye başkanlarına da sonsuz teşekkürler ediyorum. “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kartal Eğitim Kültür Sanat ve Tüketim Kooperatifi Kartal Türk Halk Müziği Topluluğu sahne alarak Mehmet Ali Büklü’nün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.

Şef Mehmet Koç yönetimindeki koronun yaklaşık 2 saat süren konseri boyunca koro üyeleri, solo performanslarıyla da göz doldurdu. Gönüllere dokunan türkülerin seslendirdiği konser, Kartallı sanatseverlerin beğenisini kazandı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam