reklam
reklam

AK Parti'li Turan: Akif'in hatırası hep yaşayacak

Eklenme Tarihi: 24 Aralık 2019, Salı - 16:10   Okunma Sayısı: 110771
AK Parti Grup Başkanvekili Turan, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un hatırasının hep yaşayacağını belirterek "Akif, yüzyıllar geçse de 'Korkma' diye başlayan o anlamlı mısraların hep sahibi olacak." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AA muhabirine, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Akif Ersoy'un, Türkiye'nin en kıymetli değerlerinden olduğunu söyleyen Turan, tarihin kırılma noktalarında edipler, şairler ve yazarlar, her zaman toplumu motive eden, mücadeleye ruh katan ve yol gösteren kişiler olduğunu hatırlatarak, "Akif de böyle, Çanakkale Şehitleri'ne şiiri başta olmak üzere ortaya koyduğu eserleri adeta büyük bir ruhla aktarırken nasıl bir hatıra bıraktığına tüm milletimiz şahit. Hele ki İstiklal Marşı ile ilgili hatırası bambaşka." diye konuştu.

Ersoy'un hatırasının hep yaşayacağını vurgulayan Turan, "Akif'e karşı bir vefa borcumuz var. Akif'in ayağının değdiği neresi varsa orayı kıymetli hale getirmek, oranın restorasyonunu yapmak hepimizin görevi." ifadesini kullandı.

Ersoy'un, Başkanlık Arşivi, Sicil-i Ahval Defteri kayıtlarındaki bilgilere göre Bayramiç'te doğduğu, babası Tahir Efendi'nin ise 1873-1877 yılları arasında Bayramiç Karşıyaka Camisinde imam hatiplik yaptığının bilindiğini hatırlatan Turan, Ersoy'un doğduğu evi, babasının görev yaptığı camiyi bulduklarını ve restore ettirdiklerini dile getirdi.

Bunun, milletin vefa borcunu ödemesi için ufak bir adım olduğunu belirten Turan, "Akif, yüzyıllar geçse de 'Korkma' diye başlayan o anlamlı mısraların hep sahibi olacak. Akif, İstiklal Marşı'nın ödülle yazılması talebini reddetmesi hatırasıyla hep yaşayacak. Akif'in, gençlere olan örnek kişiliği hep yaşayacak." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam