reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

‘Dananın kuyruğunun kopacağı noktadayız’

Eklenme Tarihi: 5 Ocak 2015, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 142959

HDP İstanbul İl Örgütü 1. Olağan Kongresi, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Gülten Kışanak, Sebahat Tuncel, delegeler ile MYK üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Özgüvenimiz tam olmalıdır, yüzde 10 seçim barajını darbeciler getirdiler. Asıl baraj zihinlerdeki barajlardır. Yeter ki biz zihinlerimizdeki barajları yıkalım. Bizim bu özgüvenimiz olduğu müddetçe ülkenin her yerinde sesimize ses verenler olacaktır. Uzattığımız kardeşlik barış elini tutan kardeşlerimiz olacaktır. Biz elimiz barışta kardeşlikten, bir elimiz özgürlükten yanayken, yüreğimiz halkların özgürlüğü için atarken yüzde 10 baraj aşılmaz bir baraj değildir. TBMM bugüne kadar barajı aşarak girme konusunda kararlı olmadığımız için baraj aşılmadı. İstanbul eline bu kongreden başlayarak eline kazma küreği alıp yavaş yavaş kazmalıdır. Baraj buradan yıkılacak” dedi.

“Bütün ezilenlerin umudu gözü bizde” diyerek sözlerini sürdüren Demirtaş, “Bugünden itibaren çalışmaya başlarsak herkesi şaşırtacak sonuçlar ortaya çıkacak. Bütün ezilenlerin umudu gözü bizde. Anket sonuçlarına göre HDP’nin baraj sorunu yok. Kirli pazarlık yaptı diyenler olacaklar. Bizler neyi var ettikse alın terimizle, dişimizle tırnağımızla var ettik. Bizler bugünlere ağır bedeller ödeyerek geldik. Bu seçimden sonra artık Türkiye’nin baraj diye bir derdi olmayacak. Anayasayı değiştirecek güç biz olacağız. Yüzde on barajını aşıp sonrasında işimize bakarız partisi değiliz. Stratejik beraberlikten bahsediyoruz. HDP bir yandan birlikte toplum, birlikte yaşama anlayışını bir yandan örerken, bir yandan da devleti demokratikleştirmenin mücadelesini verecek. CHP ve MHP duruşuna bakın, onların arasındaki yarış değildir” şeklinde konuştu.
“Geldiğimiz nokta artık bu mücadelede dananın kuyruğunun kopacağı noktadır” diyen Selahattin Demirtaş, “Dananın kuyruğu kopacaksa bugün, 100 yıl önceki gibi kuyruk değil dana bizde kalacak. Bizi Suriye’deki gibi paramparça etmek isteyecekler. Kürt Türk ile Arap’la aynı binada, aynı şehirde yaşayamaz hale gelirse o zaman işte emperyalistlere ekmek çıkacak. Deniyor ya bölünmeyelim diye. Bölünmemenin alternatifi tek olmak değildir. Biz tek yürek derken onlar tek millet, tek dil olmaktan bahsediyorlar. Bugüne kadar bölen, parçalayan politikalar tekçi politikalardı. Kendi gibi düşünmeyene yaşam şansı tanımıyorlar bu topraklarda. Bizi tekleştirmeye çalışanlara inat biz farklılığımızı, kültürlerimizi koruyarak birlikte hareket edeceğiz. Biz insanların kadın mı erkek mi, cinsel yönelimi farklı mı ona bakmayacağız. Kürtlükten, Türklükten, Alevilikten, Sünnilikten önce insan kimliğimizi bir potada eriteceğiz. Kürtüz, Türküz, yaşlıyız, genciz ama işsiziz, yoksuluz. Yoksulun işsizin Türkü, Kürdü, Alevi’si, Sünni’si yoktur” dedi.

HDP heyetinin İmralı’ya gidemediğini belirten Demirtaş, “Bugün anons edilmiş arkadaşlarımızın İmralı adasına gittiği yönünde ama gerçek hava muhalefeti nedeniyle yetişemediler ve yarı yoldan geri dönmek zorunda kaldılar. İnanıyorum ki bir iki güne İmralı adasına gidecekler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam