Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/12/12/1576135883_TEGV__Kahramanmara___Ate__b__ce__i_A____l_______Toplu.jpeg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

TEGV’in Orjin Deri Desteğiyle Hayata Geçirdiği Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi Kahramanmaraş’ta Etkinliklere Başladı!

Eklenme Tarihi: 12 Aralık 2019, Perşembe - 11:39   Okunma Sayısı: 169160
Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Orjin Deri desteğiyle hayata geçirdiği Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi, 11 Aralık’ta düzenlenen açılış töreni ile etkinliklere başladı.

 

Kahramanmaraşlı çocuklar için etkinliklere başlayan Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulunda konuşlanarak çocuklarla buluştu.

Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi’nde çocuklar, 3D yazıcıdan elektronik devre kartlarına, robotik kitlerden 3 boyutlu kalemlere kadar birçok malzeme ile beceri ve yaratıcılıklarını geliştirecek. “Dene, yap, keşfet, paylaş” sloganıyla çocukların gerçek hayatta karşılaştığı sorunlara yaratıcı çözümler bulmasına olanak sağlayan bu atölyeler, 8-14 yaş arasındaki çocuklara hizmet verecek.

Açılışta konuşma yapan Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Müdürü Mehmet Sarı: “Bakanlığımızın güçlü yarınlar için 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz arasında protokol yapılmıştır. 2023 Eğitim Vizyonu, çocuklarımızın düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını desteklemektedir. Bu amaçla okulumuza Tasarım Mücitleri Ateşböceği adıyla TEGV’in mobil Tasarım ve Beceri Atölyesi konuşlanmıştır. Çocuklarımızın eğlenerek, yaparak ve yaşayarak öğrendiği eğitim programları sayesinde mutlu bir çocukluk geçirmeleri hedeflenmektedir. Bu nedenle atölyemizde 3D tasarım yazıcısı 3D kalem etkinliği ve kodlama faaliyetleri bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

Kahramanmaraşlı çocukların şiir dinletisiyle devam eden törende çocuklar halk oyunları gösterisi yaptı. Gösterinin ardından Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Sait Tosyalı proje ile ilgili şunları dile getirdi: “Bugüne kadar resmi açılını yaptığımız 10’uncu Tasarım ve Beceri Atölyesi için burada toplandık. Milli Eğitim Bakanlığı’mızın 2023 Eğitim Vizyonuna uyumlu olarak Türkiye’nin değişik bölgelerinde 14 atölye kurduk. Önümüzdeki yıl yaklaşık 10 atölye daha faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı olarak 71 noktada 31 ilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 25. yılımıza yaklaşırken, 3 milyon çocuğumuzun hayatına dokunduk ve yaklaşık 80 binden fazla gönüllümüz birimlerimizde faaliyet gösterdi. Kahramanmaraş’ta ise 21 yıldır faaliyetteyiz ve 25 binden fazla çocuğumuz etkinliklerimizden faydalanırken, 600’den fazla gönüllümüz birimlerimizde görev aldı.”

 

Tasarım Mucitleri Ateşböceği’nin Kahramanmaraş’ta konuşlanmasından oldukça heyecan duyduğunu söyleyen Tosyalı: “TEGV’de atölye kavramı oldukça yaygın ve çocuklarımız sanat, drama, matematik gibi etkinliklerimizi deneyler yaparak öğreniyorlar. Bu eğitimlere Tasarım Mucitleri Ateşböceği’miz ile farklı bir boyut kazandırdık. Gelecekte de bu örneklerin çoğalmasıyla çocuklarımızın Türkiye’ye yeni değerler katacaklarına inanıyor, Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi’nin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”dedi ve ekledi: “Daha iyi koşullarda çocuklarımızı nitelikli eğitimle buluşturmak için yerel yönetimden ve Milli Eğitim’den desteklerini rica ediyoruz.”

 

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz: “Haftaya oldukça keyifli başladık, dün Kahramanmaraş’taki bir okulumuzda tam donanımlı Tasarım ve Beceri Atölyesi açılışı gerçekleştirdik ve bugün de TEGV’in Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi’nin açılışı yapmak üzere buradayız. Bildiğiniz üzere 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Temel hedeflerimizden biri de Tasarım ve Beceri Atölyeleri ile öğrencilerimizin eğitimini kolaylaşmak ve çocuklarımızı geliştirmekti. Bizler bu hedefe adım adım yaklaşıyoruz. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden gelen gayreti sarfederek, her geçen gün yeni bir Tasarım ve Beceri Atölyelerimizi faaliyete geçireceğiz. ”diye belirtti.

 

Yapılan konuşmaların ardından Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi gezildi ve konuklar çocukların atölye etkinliğini deneyimleme fırsatı buldu.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın yerleşik etkinlik noktalarının bulunmadığı illerde, çocuklara nitelikli eğitim desteği ulaştırmak amacıyla faaliyete geçirdiği Ateşböceği Öğrenim Birimleri, 2000 yılından bu yana Anadolu’nun dört bir yanında 1 milyonun üzerinde çocuğa ulaştı.

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 32 yerleşik ilde 9 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

 

 

Orjin Deri hakkında:

Orjin çatısı altında; deri hazır giyim üretimi yapan Orjin Deri ve kürk süed hazır giyim üretimi yapan Aydınlı Deri firmaları bulunmaktadır. Orjin, üretim faaliyetlerine 1980 yılında Orjin Deri firmasının kurulması ile başlamıştır. İhracata yönelik üretimi hedeflemiş olan Orjin Deri, ihracat olgusunun yeni başladığı o yıllar Türkiyesi'nde, müşterilerine yüksek kalitede hizmet vermek için Almanya'da kurmuş olduğu depolama ve lojistik merkeziyle Türk firmalarının yurtdışına açılmasına öncülük etmiştir. Orjin, 1987 yılında kürk süed hazır giyim üretimi yapmak üzere Aydınlı Deri'nin kurulmasıyla üretim gücünü artırmış, ürün çeşitliliğini genişletmiştir. Dünya standartlarında yüksek kalite ve üretim teknolojilerini kullanarak koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesi ile çalışmalarını sürdüren her iki firma da kendi alanlarında liderdirler. Orjin Deri ve Aydınlı Deri, taşımakta oldukları bu büyük sorumluluğu başarılı bir şekilde devam ettirmek için sektörel bazda kendilerini sürekli yenileme ve geliştirme gayreti içindedirler.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam