reklam
reklam

Bilim insanları yaşlanmanın 3 etaptan oluştuğunu belirledi

Eklenme Tarihi: 12 Aralık 2019, Perşembe - 10:22   Okunma Sayısı: 114667
Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Stanford Üniversitesi’nden uzmanların, insanlardaki ihtiyarlamanın üç etaptan oluştuğunu tanımladıkları bilindi.

İSTANBUL

Nature Medicine sitesinde yayımlanan habere göre Stanford Üniversitesi’nden tahlilciler, insanlardaki ihtiyarlamanın üç etap halinde ilerlediğini tespit etti.

Habere göre uzmanlar, yaşları 18 ile 95 arasında değişen 4 bin 263 şahsın kan plazmasındaki proteinleri çözümleydi ve yapılarında, kobayların yaşlarına bağlı olarak doğrusal olmayan farklılıklar tespit etti.

Araştırmayı derinleştiren bilimciler, plazma proteinlerindeki başlıca metamorfozların izafi olarak 34, 60 ve 78 yaşlarında olmak üzere üç etap halinde alana geldiği neticesine vardı.

Araştırma ile elde edilen neticelerin ileri yaşa bağlı hastalıklarla daha aktif bir biçimde gayret edilmesini sağlayacağı ifade ediliyor.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam