reklam
reklam

İstanbul'da bu saatlere dikkat!

Eklenme Tarihi: 5 Ocak 2015, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 133026

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugün akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kar yağışına karşı teyakkuza geçti. Ana arterlerde ve çevre yollarında muhtemel olumsuzluklara karşı ekipler önlem aldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına girecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri AKOM'un yönetiminde olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Belediyeden yapılan açıklamada, “Ekipler ana arterlerde ve çevre yollarında muhtemel olumsuzluklara karşı teyakkuzda. Alınan meteorolojik bilgiler doğrultusunda yağışın saat 16.00-17.00 arasında İstanbul'da etkili olacağı tahmin ediliyor. Gece yarısından sonra ise gizli buzlanma olacağı sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması gerekmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu "KÖY TİM"leri ise köylerde kar kürüme çalışması yapacak. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yolların açık tutulmasında kullanılacak” denildi.

KIŞ LASTİĞİ ÖNERİSİ
Yapılan açıklamada, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekiplerinin 2014-2015 kış sezonu için aralarında ‘Kar Kaplanı’nın da olduğu 1028 araç ve iş makinesi, 4 bin 815 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ettiği belirtilerek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm birimler ile ihtiyaç halinde hizmet veren şirketlerden araç ve personel desteği sağlanacak. AKOM Koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara İtfaiye, 45 adet (Hızır güç) 6*6*6 Afet Müdahale ve Kurtarma Aracı ve 1.058 Personeli ile katılacak.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal Meydanlarında; 223 Personel ve 38 araç ile kış mücadele çalışmaları yapacak. Atık Yönetimi Müdürlüğü; 613 Durak, 207 Üst ve Alt Geçit, 7 Çöp Aktarma İstasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 616 Personel ve 71 araç ile görev yapacak” ifadelerine yer verildi.
Zeytinburnu Spor Salonu’nda, bugün öğle saatleri itibariyle 470 evsizin misafir edildiği belirtildi.

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam